VUČIĆ: Želimo dijalog, ali naše izjave i izjave Prištine su neuporedive!
Foto: Printscreen

Srbija u teškoj poziciji

VUČIĆ: Želimo dijalog, ali naše izjave i izjave Prištine su neuporedive!

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon otvaranja Konferencije o zaštiti uzbunjvača, da napeta atmosfera u regionu zahteva aktivni dijalog u cilju zaštite mira.

Vučić se osvrnuo na nove zahteve Prištine koji, po svemu sudeći, vode ka prekidu dijaloga i povodom kojih će danas biti održana sednica Vlade Srbije, rekavši da nam sve ovo što se dešava pravi probleme.

"Nemam strah, ali nam to stvara probleme. Da li će i kako Brisel reagovati, sačekaćemo inicijativu predstavnice Mogerini. Neko u Prištini želi unižavanje Srbije i ne želi da čuje, a kamoli da razume našu argumentaciju. Ne znam, možda Mogerini i nama ima nešto da zameri, ali mislim da nema. Nismo idealni, ali naše izjave i izjave Prištine, bez obzira na sve, nisu uporedive. Moramo da sačuvamo mir, a to što ću ja da viknem na televiziji dva puta ništa neće promeniti. Srbija nije spremna da razgovara u uslovima u kojima je ponižena.", istakao je premijer.

Vučić se osvrnuo i na nedavno "curenje" informacija iz UKP.

MINISTAR STEFANOVIĆ: Uhvaćen špijun iz UKP!

"Zaustavićemo curenje informacija iz policije. Posao ljudi iz MUP je da rade svoj posao, a ne da glume televizijske zvezde, o tome sam razgovarao i sa ministrom Stefanovićem. Tvoj posao je da sprovodiš zakon, poštuješ ga i budeš veoma rigorozan", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track