SAŠA JANKOVIĆ: Vladajuća stranka je pomislila da je država
Foto: Printscreen

Predstavljanje predsedničkih kandidata

SAŠA JANKOVIĆ: Vladajuća stranka je pomislila da je država

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Saša Janković predstavlja večeras od 20 do 21 čas svoj program na na Javnom servisu RTS.

Janković je rekao da ga je na kandidaturu navelo to što mu je deo građana počeo da sugeriše da se kandiduje za predsednika Srbije, ističući da su istovremeno s tim počeli i pritisci na njega.

"Vladajuća stranka je pomislila da je država i da ja joj nešto dugujem jer su me izabrali. A moj posao je bio da kontrolišem državu", rekao je on.

"Danas sam gledao gomile autobuse, državne automobile s rotacijama da pored živih Novosađana pokazuju državnu moćn na mitingu Aleksandra Vučića", rekao je Janković.

On je istakao da je u ovom momentu veoma bitno ko je na čelu državnih institucija.

"Tomislav Nikolić se nije mešao u svoj posao dok nisu došli po njega. Ćutao je na zakone koji su građane Srbije ostavljali bez imovinskih prava. Onda mu je Vućić rekao da više neće bit ipredsednik i Nikolić se tek tad pobunio", izjavio je on.

Janković je izjavio da će kada postane predsednik Srbije vratiti vojsci ponos i ugled. On je rekao da će kao komandant oružanih snaga obezbediti da vojska prestane da bude "pretorijanska garda jedne porodice".

Janković je rekao i da neće dozvoliti da se nastavi ponižavanje vojske i da ministar odbrane bude neko ko za to nema kvalifikacije i da će oružane snage ponovo postati jedna od najuvažavanijih institucija.

On je aludirajući na strane savetnike aktuelnog premijera Aleksandra Vučića istakao da sve što je potrebno imamo u Srbiji - i naučnike i pravnike i ekonomiste...

"Potrebno je samo da najbolji dodju na najvažnija mesta, da prestane stranačko zapošljavanje", rekao je Janković i dodao da pre emisije niko od ekipe u studiju RTS-a nije mogao da se seti ko je bio "neki Krstić koji je kao došao iz Amerike da bude ministar i da nam sredi situaciju".On je istakao i da će kao predsednik Srbije saradjivati sa vladom, napomenuvši da je to i ustavna obaveza.Janković je naveo da je "tu stvar pogrešno postavio Vučić koji je pomislio da je sve i sva u državi i koji je rekao da neće predsednika koji zvoca".

Janković je istakao da u ovom trenutku gledamo samo jedan tužan bioskop Aleksandra Vučića.

"Kad postanem predsednik, neću praviti političku stranku", obećao je on.

(E. P. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track