SEDNICA GLAVNOG ODBORA SNS: Izabrani novi potpredsednici, evo ko su oni!
Foto: Marina Lopičić

Izborna skupština završena posle tri sata rada

SEDNICA GLAVNOG ODBORA SNS: Izabrani novi potpredsednici, evo ko su oni!

Politika -

BEOGRAD - Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, koja je održana posle izborne skupštine izabrani su novi potpresednici stranke.

Glavni odbor SNS jednoglasno je izabrao četiri potpredsednika stranke - Mariju Obradović, Marka Djurića, Milenka Jovanova i Miloša Vučevića, dok će preostala dva potpredsednička mesta zauzeti članovi stranke koji se budu istakli svojim rezultatima u narednom periodu.

Na mestu predsednika Izvršnog odbora Radomira Nikolića zamenio je dosadašnji predsednik opštine Ub Darko Glišić. Za člana Glavnog odbora SNS izabran je i Goran Vesić koji obavlja funkciju gradskog menadžera Beograda.

Izborna skupština izabrala je i novo Predsedništvo SNS u kojem će biti 42 člana, umesto dosadašnjih 30, kao i novi Glavni odbor.

Glavni odbor ovlastio je Predsedništvo stranke da odlučuje o koalicijama na svim nivoima.

Novoizabrani potpredsednik SNS Milenko Jovanov rekao je novinarima posle izborne skupštine i sednice Glavnog odbora da će se novi potpredsednici truditi da Srbija nastavi putem kojim je krenula za vreme vlade Aleksandra Vučića, a to je, kaže, put pobede.

Miloš Vučević je naveo da su novi potpredsednici svesni odgovornosti koji su dobili i da žele da isprave nedostatke koje su primetili tokom izborne kampanje, da se posvete stranci i radu na terenu.

Upitan da li to znači da više neće biti gradonačelnik Novog Sada, Vučević je rekao da će se to videti 17. juna, kada bude održana konstitutivna sednica Skupštine grada Novog Sada.

Marija Obradović, koja je bila poslanica Skupštine Srbije, rekla je da je njen izbor na visoku strančku funkciju izraz Vučićevog poverenja u žene i ženskom političkom aktivizmu. Navela je da će jedan od njenih prioriteta biti i veći angažman žena u političkom odlučivanju.

Marko Đurić, inače direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je da je SNS napravila danas istorijski iskorak jer je na vrhuncu političke snage pokazala da je spremna da kadrovskom politikom bude nosilac promena.

- SNS će dokazati, rekao je Đurić, da je suštinski različita od stranaka koje su vodile Srbiju od 2000. do 2012. godine i koje su jedino doprinele promeni sopstvenog imovnog stanja. "Borba za promene nas je ujedinila oko SNS i ta stranka će i dalje biti barjaktar promena", rekao je Đurić.

Podsetimo, Vučić je na otvorenom delu izborne skupštine rekao da će Glavnom odboru predložiti da za potpredsednike izabere Milenka Jovanova, Miloša Vučevića, Marka Djurića i Mariju Obradović, a za predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića.

Vučić je pred delegatima danas ranije rekao da će za nove potpredsednike predložiti Milenka Jovanova iz Kikinde, Miloša Vučevića iz Novog Sada, Marka Đurića iz Beograda i Mariju Obradović iz Kraljeva. Za predsednika Izvršnog odbora stranke predlažio je Darka Glišića predasednika opštine UB.

- Čeka ih veliki posao, rekao je Vučić i dodao da će preostala dva potpredsednička mesta zauzeti ljudi koji se budu dokazali u radu.

Podsetimo, izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj je Aleksandar Vučić jednoglasno ponovo izabran za predsednika, završena je oko 13 sati, posle tri sata rada, a zatim sledi sednica Glavnog odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track