SVEČANA SEDNICA U KOLUBARI Vučić: Ko hoće da ostane u vladi, mora stalno da bude u akciji!
Foto: Dado đilas

Godinu dana rada Vlade Srbije

SVEČANA SEDNICA U KOLUBARI Vučić: Ko hoće da ostane u vladi, mora stalno da bude u akciji!

Politika -
Nemamo pravo na žalopojke, nemamo pravo da stanemo... Osuđeni smo da uspemo, rekao je premijer na kopu Tamnava-Zapadno polje
1 / 15 Foto: Dado đilas

BEOGRAD - Povodom godinu dana rada Vlade Srbije, premijer Aleksandar Vučić danas održava 117. svečanu sednicu u Rudarskom basenu "Kolubara", na površinskom kopu "Tamnava-Zapadno polje".

UŽIVO SVEČANU SEDNICU VLADE MOŽETE PRATITI OVDE

Posle sednice, premijer Vučić i ministri prisustvovaće puštanju u rad rotornog bagera "glodar 3" i proizvodnog sistema za otkrivanje jalovine. Vlada Srbije formirana je 27. aprila 2014. godine, imenovanjem Aleksandra Vučića za predsednika.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Otvarajući svečanu sednicu, danas nešto posle 12 sati, premijer je rekao da vlada nema prava na žalopojke. "Nemamo pravo da stanemo... Osuđeni smo da uspemo", kazao je premijer i naglasio u Kolubari da ko hoće da ostane u vladi, mora stalno da bude u akciji. Glavna i jedina tačka dnevnog reda današnje sednice jeste usvajanje Izveštaja o godinu dana rada aktuelne vlade.

"Ako stanemo Srbija više neće da krene - ne želim više da čujem ne mogu i ne znam, nama izgovora i nisu potrebni i niko nema pravo na izgovore", rekao je premijer. Govoreći na početku sednice, premijer je podsetio da je ova vlada pre godinu dana zatekla zemlju u "vodi do guše".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Objasnio je da je odluka da sednica bude održana u kolubarskom basenu doneta, jer je, to kako je rekao, jedino mesto gde smo se borili sa poplavom, stanjem koje je zatekla vlada kada je počela da radi."Zemlja je bila u vodi do guše, stanje u kojoj smo je zatekli kada smo preuzeli vladu", kazao je Vučić dodajući da je vlada teško i naporno radila. Kolubara je, kazao je, simbol onoga kroz šta smo prošli u proteklih 12 meseci. Sednicom, koja se održava pod vedrim nebom na improvizovanoj bini, predsedava premijer Aleksandar Vučić, a prisustvuju članovi vlade, kao i direktor RB "Kolubara" Milorad Grčić.

Foto: Dado Đilas

Premijer je naglasio i da je u proteklih godinu dana ova vlada pokazala više discipline, marljivosti i odgovornosti dok je vlada pre Dačićeve "imala čak 487 telefonskih sednica, a mi nijednu".

"Nema kukanja"

Vučić je u svom govoru u Kolubari rekao i sledeće: "Ovde smo zbog cilja, ovde smo da bismo ostvarili naše ciljeve koje ne možemo da ostvarimo bez rada i akcije. Nemamo šta da kukamo i pričamo, naš posao je neprestana akcija, mi nemamo pravo na žalopojke. Zato smo osuđeni da budemo suočeni s najtežim stvarima u politici, najtežim nepogodama. Naša presuda je neprestani rad, spas za našu zemlju. Zato smo na kopovima gde su u neprestanoj akciji... Hoću da se zahvalim njima, a ne vama, kao i penizonerima policajcima, vojnicima, želeo bih da zahvalim Miloradu Grčiću na gostoprimstvu. Videli ste da vode nema... ovaj s leve strane na kojem je zastava Srbije od 30 metara 1. juna biće pušten u pogon. Proizvodnja sada iznosi 22,3 miliona tona, a do kraja godine trebalo bi da bude 28-29 miliona tona. Molio sam Grćiča i šefove sindikata da motivišu ljude da dostignu 29 tona jer je to uspeh za celu Srbiju, a ne samo za rudarski sektor. To podiže BDP, podiže proizvodnju električne energije".

http://www.youtube.com/watch?v=gIQaZi-WrmU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track