TALK SHOW SA VUKOM VELEBITOM: Ko stoji iza protesta Protiv diktature?

Politika -

Student Fakulteta političkih nauka Vuk Velebit, jedan od viđenijih učesnika građanskih protesta “Protiv diktature” gost je emisije “Da se ne lažemo”.

Velebit je jedan od inicijatora i potpisnika proglasa studenata protiv podrške profesora Aleksandru Vučiću, ali kaže da nije organizator protesta.

Velebit je istakao da su ovo građanski protesti i da politički funkcioneri ne bi trebalo da dolaze na proteste.

"Moj je stav svako iz svoje pozicije treba da se bori i da dođe do ostvarenja naših zahteva. Političari u Skupštini, a građani na ulici", smatra Velebit, koji je dodao da nema političkih ambicije, već samo da završi fakultet i upiše master.

On je rekao da bi, ako bi bio bio pozvan spreman je da ode i pregovara sa Aleksandrom Vučićem o zahtevima koji su ispostavljeni.“Prihvatio bih sastanak sa premijerom. Ne plašim se gospodina Vučića. Normalno je da dođe do razgovora onih koji su nezadovoljni vlašću I predstavnika te vlasti”, kaže Velebit.

On kaže da ne postoji organizator protesta.

"I ja sam se pitao na početku ko je. To je bilo spontano, nema nikakvog vođe tamo. Bitno je da protest nije politički obojen", rekao je Velebit, koji tvrdi da ništa nije znao o pripremi protesta.

Govoreći o zahtevima protesta, on je rekao da su legitimni.

"Neki su neralni, ali su pojedini, kao što su smene Maje Gojković, čelnika RTS i REM, realni i konkretni", rekao je.

Velebit je istakao da vrlo bitni u kakvim uslovima su se odvijali izbori i kampanja.

"Vrlo je važno pričati i tome, npr. kako je RTS izveštavao o tome. Evo kako sad RTS izveštava o protestima", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track