VUČIĆ U GEOZAVODU: U Brisel večeras idemo da se borimo za Srbiju!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer grčkom kolegi Ciprasu pokazao Beograd na vodi

VUČIĆ U GEOZAVODU: U Brisel večeras idemo da se borimo za Srbiju!

Politika -

BEOGRAD - Građani Srbije treba da budu spokojni i da budućnost vide u mnogo boljem svetlu nego što mi Srbi to obično radimo, rekao je premijer Aleksandar Vučić obraćajući se novinarima u zdanju Geozavoda, u koje je poveo grčkog kolegu Aleksisa Ciprasa da vidi kako će izgledati Beograd na vodi.

Premijer Srbije je naglasio da se sinoć dugo zadržao u razgovoru s grčkim kolegom Ciprasom koji ima brojne planove za izgradnju u ovom delu Balkana.

Vučić je u obraćanju novinarima rekao da svi oni koji ga kritikuju uglavnom to znaju i da rade, a neki čak ne rade ni to nego mu samo pominju ime, a ništa ne rade na nešto promene ili predlože da se nešto uradi.

Foto: Pink printscreen
Foto: Pink printscreen

Uoči večerašnjeg dijaloga u Briselu

Kada je reč o večerašnjem dijalogu Beograd - Priština, Vučić je rekao da ti razgovori u Briselu nikada nisu prijatni, ali da kao premijer neće da se žali nad svojo tužnom sudbinom i da večeras tamo ide da se bori za Srbiju i da će teme razgovora biti uobičajene - Zajednica srpskih opština, Mitrovica...

Vučić je dodao da teme nisu unapred dogovorene i da "ne zna šta će biti". Istakao je i da razgovori u Briselu nikada nisu prijatni i da su oni teško breme od kojeg mu "proradi i Pavlovljev refleks".

"Pretpostavljam da će teme biti pravda, pravosudje, Zajednica srpskih opština, sva otvorena pitanja, verovatno i Mitrovica, iako svi beže od toga", kazao je danas Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Susret u Briselu počeće večeras oko 19 časova bilateralnim odvojenim susretima visoke predstavnice EU Federike Mogerini sa delegacijama Beograda i Prištine. Potom će zajednički razgovori biti održani tokom radne večere.

Foto: Pink printscreen
Foto: Pink printscreen

Rezultati u državnoj kasi desetostruko bolji od očekivanih

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da su rezultati u državnoj kasi desetostruko bolji od očekivanih."Prihodi su veći 6 milijardi, rashodi nešto manji, tako da imamo prostora da omogućimo bolji standard građana u narednom periodu", rekao je Vučić novinarima.On je rekao da će februar i mart biti teži meseci od januara, ali da će i u tom periodu biti dobri rezultati."Mislim da je uvek najvažnije ono što na semaforu piše", naveo je Vučić.

Mali i Vučić Ciprasu predstavili projekat Beograda na vodi

Vučić i Cipras posetili su danas Geozavod, gde je grčki gost upoznat sa projektom „Beograd na vodi“. Dva premijera prisustvovali su prezentaciji projekta, koji će, kako se očekuje, znatno da izmeni izgled glavnog grada Srbije i doprinese privlačenju turista.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je dvojici premijera pokazao i objasnio izložene makete, kao i video prikaz budućeg izgleda Savamale.Premijer Srbije i gradonačelnik Beograda objasnili su grčkom gostu značaj velikog projekta.

Foto: Pink printscreen
Foto: Pink printscreen

Premijeri položili vence na spomenik Rigi od Fere u Beogradu

Podsetimo, premijeri Grčke i Srbije Aleksis Cipras i Aleksandar Vučić položili su danas vence i cveće na spomenik Rigi od Fere u Beogradu, a potom prisustvovali prezentaciji Beograda na vodi u zdanju Geozavoda.

Riga od Fere bio je grčki revolucionar, pesnik, nacionalni heroj, prethodnik i prva žrtva ustanka protiv Osmanskog carstva.Zadavljen je 1798. godine u kuli Nebojša u Beogradu sa svojih pet saradnika, nakon čega su im tela bačena u Dunav.Cipras boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, a posle polaganja venaca sa Vučićem će obići zgradu Geozavoda, gde će mu biti predstavljen projekat "Beograd na vodi".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

BONUS VIDEO: (KURIR TV) BIZNIS FORUM Cipras: Koridor Beograd - Solun biće most između Istočne i Zapadne Evrope

BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kraj zatvorske golgote Olivera Ivanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track