VUČIĆ I VALS NA KALEMEGDANU: Živela Srbija! Živela Francuska!
Foto: Tanjug

Premijeri polažu vence

VUČIĆ I VALS NA KALEMEGDANU: Živela Srbija! Živela Francuska!

Politika -
Premijer Vučić poručio u govoru poručio da je Srbija slobodna, jedna, jedina i nedeljiva i da niko neće sruštiti stabilnost zemlje, ma koliko se trudio
1 / 11 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Francuske Manuel Vals danas su predvodili delegacije svojih zemalja na ceremoniji polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, gde su se obratili prisutnima.

Okupljenima se prvo obratio srpski, a potom i francuski premijer. Obojica su svoje govore završili rečima: Živela Srbija! Živela Francuska!

UŽIVO OBRAĆANJE VUČIĆA I VALSA S KALEMEGDANA MOŽETE PRATITI OVDE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas s Kalemegdana da je Srbija slobodna, jedna, jedina i nedeljiva i da niko neće sruštiti stabilnost zemlje, ma koliko se trudio.

"Svima koji pokušavaju da uruše mir i stabilnost u zemlji, koji danas pozivaju na otcepljenje dela naših teritorija, koji politikom, a ne pravom, pokušavaju da izazovu destabilizaciju Srbije, poručujem jasno i nedvosmisleno...

- Srbija je slobodna, jedna, jedina i nedeljiva, stabilnost Srbije nećete srušiti ma koliko se trudili", rekao je Vučić na Kalemegdanu, nakon polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj.

Premijer Francuke Manuel Vals poručio je danas da je Francuska radosna što je ponovo našla bratsku Srbiju i da je čeka otvorenih ruku u Evropi.

"Francuska i Srbija, juče ujedinjene u ratu, danas su ponovo ujedinjene u projektu mira - Evropi", rekao je Vals na Kalemegdanu, nakon polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj. Za Francuze je, prema njegovim rečima, to način da poruče: "Volimo Srbiju kao što je ona nas volela".

Skup je završen pesmom "Kreće se lađa francuska" u dirljivom izvođenju dečjeg hora.

Predsednik Vlade Francuske Manuel Vals prethodno se sastao s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a nešto ranije sastao se i sa gradonačelnikom Sinišom Malim. Posle polaganja venaca, Vals će održati predavanje u zgradi Rektorata BU posle čega će se s premijerom Vučićem uputiti u obilazak Obrenovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track