VUČIĆ O IZBORIMA: S jedne strane je politika mržnje, a s druge narod nešto dobija
Foto: Printscreen

Premijer uoči izlaska na birališta

VUČIĆ O IZBORIMA: S jedne strane je politika mržnje, a s druge narod nešto dobija

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas navode da su radnici javnih preduzeća širom Srbije primorani da prisustvuju mitinzima SNS.

"Niko ne mora nigde da ide, to je bezveze. Mene partijski nastup, za koji sam kritikovao opoziciju u prošlosti, ne zanima. Nisam vredniji nego što sam bio ranije, i ne pominjem svoju političku stranku, već ističem ekonomske rezultate vlade. Polaganje temeljaca i otvaranje fabrika je deo mog posla, promenilo se u kampanji samo to što sada ne mogu, na primer, da se sastajem sa Merkelovom ili drugim zvaničnicama", naveo je Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Povodom navoda da je predsednik opštine Bor i član SNS Živorad Petrović terao zaposlene i direktore javnih preduzeća da prisustvuju mitingu SNS-a, Vučić je naveo da je sramota da iko ikome određuje za koga će da glasa.

"Ne znam da li je to istina, ali ako se potvrde ti navodi, on više neće biti predsednik opštine."

Vučić je je objasnio da, širenjem laži o njemu, opozicija pokušava da prikrije sopstvenu nesposobnost i malu popularnost.

"Ljudi neka slobodno biraju i glasaju, s jedne strane imaju čistu politiku mržnje, a s druge strane možda nešto i dobiju, a možda i ne, videćemo. Ponosan sam što je ova kampanja protekla sa najmanje incidenata, niko nema nijednu tešku telesnu povredu. A ukoliko izgubim, svakako ću čestitati svojim protivnicima", istakao je je premijer.

"Želimo mir i stabilnost u regionu"

Vučić je poručio da Srbija nikom neće da prestavlja problem, jer želi mir i stabilnost u regionu, ali da će štititi svoje državne i nacionalne interese.

"Imao sam težak, ali otvoren i iskren razgovor sa Bakirom Izetbegovićem, a sa Kolindom Grabar-Kitarović je bio dobar razgovor. Videćemo kako će to dalje da teče. Srbija nikom neće da predstavlja problem, mi želimo mir i stabilnost, ali ćemo takođe štititi svoje državne i nacionalne interese", rekao je Vučić.

(EPK/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track