VASKRSAO BATA: Gašić ministar policije, Dačić novi premijer?
Foto: Marina Lopičić

Vučić sprema kadrovske vratolomije

VASKRSAO BATA: Gašić ministar policije, Dačić novi premijer?

Politika -

Čovek od najvećeg poverenja novoizabranog predsednika trebalo bi da se vrati na vlast u velikom stilu: kao čelnik MUP ili direktor BIA

Posle ubedljivog trijumfa u prvom krugu, Aleksandar Vučić se po svoj prilici sprema da u politički život vrati i bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića, koji važi za čoveka od njegovog najvećeg poverenja, saznaje Kurir od izvora u vrhu SNS!Naš sagovornik otkriva da Vučić razmišlja da bi mogao da mu poveri mesto šefa BIA, ali da nije isključeno ni mesto ministra policije.- U tom slučaju, Nebojša Stefanović bi bio samo pomeren na isto tako važnu funkciju, a dolazi u obzir i mesto premijera ili predsednika SNS. Gašiću se smeši nova šansa jer je Vučić zadovoljan kako je stranku pripremio za ove izbore - navodi naš izvor.GužvaGašić za Kurir kaže da ima još vremena za priču o funkcijama:- Bila bi mi čast da se vratim u državnu službu. Ali ima još vremena, a ta odluka je na novom predsedniku Srbije i aktuelnom premijeru.Vučićeva selidba na Andrićev venac otvorila je pitanje i ko će ga naslediti na mestu premijera.- Velike su šanse da to mesto pripadne Dačiću, kao i da uz to zadrži i mesto ministra spoljnih poslova. Upravo zato su svi socijalisti govorili da bi njihova stranka trebalo da dobije značajniju ulogu. On je elegantno rešenje, jer bi tako izbegao trvenja u SNS, ali i vezao bi njegovu sudbinu za sebe - objašnjava naš izvor.Sem Dačića, pominje se da su u igri i Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Dušan Vujović, ali i Ana Brnabić i Miloš Vučević.

Čeka ga nova funkcija... Nebojša Stefanović
Čeka ga nova funkcija... Nebojša Stefanović

Ipak, Stefanović kaže da nije doneta bilo kakva odluka o tome ko će biti novi premijer Srbije, a na pitanje da li veruje da će on biti premijer, kaže da niti sebe vidi na tom mestu, niti mu je to nuđeno.- Ne smatram da je vreme da ostavim funkciju ministra kojoj sam se posvetio, u MUP imam još mnogo toga da uradim. Dok sam potreban, tu sam, spreman sam da radim i mislim da je to važno za svakog čoveka koji hoće da se prihvati javne funkcije - poručio je Nebojša Stefanović.Ne bi mi poverovali...Ivica Dačić je rekao da njegovi glasači jesu znatno doprineli pobedi Vučića, ali da s njim još nije razgovarao o eventualnom preuzimanju premijerske funkcije.- Razgovora još nije bilo. Nisam imao lični motiv da podržim Vučića kako bih ga zamenio na mestu predsednika Vlade - rekao je Dačić.Upitan da li bi prihvatio kada bi mu Vučić ponudio tu funkciju, Dačić je odgovorio:- Niko mi ne bi poverovao kada bih rekao da bih je odbio.

Dejan Vuk StankovićNOVI PREMIJER NEKO S ISKUSTVOMPolitički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da ga postavljanje Gašića na neku odgovornu funkciju ne bi nimalo iznenadilo.- Ne bih isključio Dačića, ali mislim da će Vučić pre da traži nekoga iz SNS. Budući premijer mora da bude politička ličnost koja će znati da sarađuje s Vučićem, koja će imati međunarodni ugled i koja će biti spremna da odgovori na kritike opozicije, dakle neko sa iskustvom - smatra Stanković.

Posebna pesma za GašićaOJ, VOJVODO SINĐELIĆUPovod da se ponovo aktuelizuje ime Bratislava Gašića bio je slavlje u štabu SNS i epizoda u kojoj je Vučić poručio da „ne ide kući dok ne dođe Bata, čovek u koga ima najveće poverenje“. Trubači su zabavljali naprednjake i ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina, a Gašić je u štab stigao oko 3.30 ujutro, a dočekan je uz pesmu „Oj, vojvodo Sinđeliću“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track