VELIKA NAPETOST UOČI DANAŠNJIH LOKALNIH IZBORA: Rat za pet opština
Foto: Privatna Arhiva

Vatreno

VELIKA NAPETOST UOČI DANAŠNJIH LOKALNIH IZBORA: Rat za pet opština

Politika -

Kandidatu s liste DS za odbornika u Odžacima zapaljen automobil. Dok Šutanovac tvrdi da je u pitanju zastrašivanje, Gašić kaže da u DS samo znaju da lažu

Uoči današnjih lokalnih izbora u pet opština situacija je do te mere napeta da su neki ove izbore shvatili kao borbu za život i smrti. Vrbas, Zaječar, Odžaci, Kovin i Kosjerić danas biraju rukovodstvo, a najdramatičnije stanje je u Odžacima, gde je Miroslavu Iliću, predsedniku Opštinskog odbora Romske partije, koja se nalazi na listi DS, zapaljen auto ispred porodične kuće.Ilić kaže da su preksinoć pokušali da mu zapale auto čak dva puta i da je siguran da su to uradili ljudi iz Srpske napredne stranke.- Ovo nije prvi napad na mene i moju porodicu - pred prošle pokrajinske izbore su mi poslali batinaše, pa sam pretučen. Mog maloletnog sina je, pre nekoliko dana, ošamario policajac jer je skinuo njihov plakat - kaže Ilić za Kurir.

Probudila ga komšinica

On objašnjava kako mu je zapaljen automobil.- Komšinica me je probudila vrišteći da mi gori auto. Auto je goreo s prednje strane i pošto nisam bio siguran šta se dešava, da li je neko to uradio ili je elektronika u kolima napravila problem, ja sam vatru lokalizovao i skinuo kleme s auta - rekao je Ilić.Međutim, oko 2.30 čuo je eksploziju i shvatio da auto ponovo gori. Ovoga puta, dodaje, požar je krenuo sa zadnje strane, a vatrogasci i policija su izašli na teren. Ilić kaže da je na meti jer sprečava da se kupuju glasovi Roma. On se prethodno na Fejsbuku obratio sugrađanima:

Zastrašivanje aktivista

- Ako je ovo način i poruka Latinke Vasiljković, kandidata SNS za predsednika opštine Odžaci, koju šaljete građanima - da palite automobile svima koji ne misle kao vi, onda pozivam sve da kazne SNS. Treba da vas je sramota. Ljudi, osvestite se i ne dozvolite da vama vladaju kriminalci.Osvrnuvši se na izbore koji se održavaju u pet opština, lider DS Dragan Šutanovac je rekao da je članu DS u Odžacima tokom noći dva puta paljen automobil.- Na sceni je zastrašivanje stranačkih aktivista. Vrši se pritisak na građane, a ulažu se velika sredstva i kupuju glasovi pomoću nekih lanč-paketa - kazao je Šutanovac komentarišući incident u Odžacima.Kriv im SNSKurir je pokušao da dobije komentar od nekoliko naprednjačkih funkcionera, ali je odgovorio samo Bratislav Gašić.- Još jedna u nizu laži Dragana Šutanovca. Neverovatno kako je kod njih sve politika, neverovatno kakvo nepoštovanje imaju prema državnim institucijama. Policija je rekla da se auto sam zapalio. Ali ne, za njih je i dalje kriv SNS. Pa, postoji li išta u šta oni veruju?! Ništa ne znaju da rade, osim da lažu. To čine pred svake izbore, umesto da vredno rade i tako steknu poverenje građana - kazao je za Kurir Gašić.

Obračun u KovinuSPS I SNS GLAVNI RIVALIDok na republičkom nivou cveta ljubav između SNS Aleksandra Vučića i SPS Ivice Dačića i PS Aleksandra Vulina, u Kovinu su oni ljuti rivali. Naime, glavna bitka u Kovinu biće između naprednjaka, s jedne strane, i socijalista, koji su u koaliciji s još pet stranaka, uključujući i Vulinovu.

NEKI ĆE I DANAS DA GLASAJU: Izbori za odbornike u 5 lokalnih samouprava

NEPRAVILNOSTI IZBORA U ZAJEČARU: Vođena kampanja na manje od 50 metara od birališta

(FOTO) TEŽAK SOCIJALISTA IZ ZAJEČARA: DELI besplatan BUREK svakome ko GLASA za SPS

Biljana Bojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja