VEROVALI ILI NE: Palma učio Austrijance kako da pobede na izborima
Foto: Stevo Grkinić

Službena poseta

VEROVALI ILI NE: Palma učio Austrijance kako da pobede na izborima

Politika -
Lider JS i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma nalazi se u poseti Beču, gde se danas sastao sa rukovodstvom austrijske prestonice

Palma je pre dva dana otputovao i poveo u Beč delegaciju od čak 700 studenata, desetak privrednika i političara a uspeo je da ugovorio i posetu tamošnjih privrednika koji bi kupili jagodinske fabrike.

Lider JS se sastao i sa vicegradonačelnikom Beča Johanom Gudenusom iz Slobodarske partije kojem je podelio i par saveta kako da pobedi na izborima. Naime, Marković je izneo svoj program - o dečjem dodatku od po 1.200 evra za svako dete, 3.000 evra koliko dobijaju bračni parovi od kojih jedan od supružnika ima 38 godina, 120 evra mesečno za nezaposlene trudnice i porodilje.

Palmini gosti u Beču, Foto Stevo Grkinić
Palmini gosti u Beču, Foto Stevo Grkinić

Palma je poklonio i 3 hektara zemlje u industrijskoj zoni Jagodine, kako bi privrednici iz redova Slobodarske partije mogli da investiraju.

- Najpre bih se vama i vašem predsedniku Straheu zahvalio na peticiji protiv prijema Kosova u Unesko. Nikada vam nećemo zaboraviti tu podršku - rekao je Palma. On se osvrnuo i na nezaobilaznu temu - gej populaciju, a zanimljivo je da je sličnih stavova kao i Slobodarska partija, koja je kritikovala prethodnu gradsku vlast Beča sto je potrošila silne pare za semafore na kojima se gejevi drže za ruke.

Specijalno iznenađenje Aca Lukas, Foto Stevo Grkinić
Specijalno iznenađenje Aca Lukas, Foto Stevo Grkinić

- Jedini sam političar koji je zbog gejeva platio kaznu od 500 evra. Sad će ponovo gejevi da me tuže i traži svaki po pet hiljada evra... Ali nek me tuže, platiću, taman u da ih prebrojim, da vidim koliko ih stvarno ima - nasmejao je Palma sve u bečkoj skupštini.

Delegacija iz Srbije drugog dana posete sastala se sa direktorom za međunarodne odnose Udruženja industrijalaca Mihaelom Lovom. Dogovoreno je da bečki privrednici posete Jagodinu u decembru ili januaru, a cilj je, između ostalog, da se pronađe kupac ili strateški partner za Jagodinsku pivaru i fabriku kablova.

(J.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track