VESELINOVIĆ: Tadić relativizuje dogovor opozicije
Foto: Fonet

Pregovori se nastavljaju

VESELINOVIĆ: Tadić relativizuje dogovor opozicije

Politika -
Pokret za preokret Janka Veselinovića saopšštio je danas da je iznenađen reagovanjem SDS Borisa Tadića, odnosno činjenicom da je ta stranka relativizovala dogovor koji je opozicija postigla u utorak.

"U saopštenju SDS se relativizuje osnovna poruka sastanka, a to je da se opozicija dogovorila oko ključne stvari - da se okupi kako bi porazila Vučićev režim i da niko od učesnika sastanka neće ući u koaliciju sa vladajućim strankama", piše u saopštenju Pokreta.

U tom pokretu smatraju da se relativizuje i dogovor da će se svi učesnici sastanka zalagati za poštene izbore i da će imati koordinisanu saradnju na svim nivoima vlasti, kao i da će biti formirano telo koje će se baviti koordinacijom tog dela opozicije.

Pokret za preokret ocenjuje da je SDS prekršio dogovor da se juče ne daju izjave, ali gorim od toga smatra što se dovode u pitanje rezultati sastanka 19 stranka i dva sindikata.

"Tema jučerašnjeg sastanka nije bilo pravljenje koalicija i dogovoreno je da se o toj temi razgovara narednih dana. Predsednik SDS, sa druge strane, mogao je juče da čuje jasan stav DS, ali i ostalih učesnika sastanka da se niko ne želi odreći sindikata, regionalnih i manjinskih stranaka i da svođenje priče na stranačke interese nije dopustivo", kažu u tom pokretu.

Taj pokret smatra da je veoma važno da se zaključci sastanka primene u punoj meri i da "trčanje" za stranačkim interesima ne doprinosi tome.

"Želimo da verujemo da je ovde bilo reč o političkoj nespretnosti, a ne o lošoj nameri, pa verujemo da to saopštenje ne znači i odustajanje od dogovorenih zaključaka od strane SDS", navodi Pokret za preokret.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track