VESIĆ: Koalicija DS i SRS u Starom gradu - poigravanje sa voljom građana
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Funkcioner SNS i gradski menadžer Beograda

VESIĆ: Koalicija DS i SRS u Starom gradu - poigravanje sa voljom građana

Politika -

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić ocenio je danas da je formiranje koalicije Demokratske stranke (DS) i Srpske radikalne stranke (SRS) u beogradskoj opštini Stari grad poigravanje izbornom voljom građana.

Vesić je na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a kazao da je cilj, kako je rekao, "žuto - crne" koalicije, uvođenje radikala u centralne gradske opštine prvi put od obnavljanja parlamentarizma u Srbiji.

"Jučerašnjom koalicijom (lider DS) Bojan Pajtić je uveo na vlast SRS tamo gde nikada nije bila na vlasti i gde nikada nije imala poverenje gradjana da bude na vlasti. Ona pokazuje na koji način Pajtić razume demokratiju, a to je - u vlasti sam sa svim i svakim bez obzira na ideološke i političke razlike samo da bih mogao da koristim privilegije vlasti", kazao je on.

Prema njegovim rečima, koalicija u Starom gradu potvrdjuje da je lider SNS Aleksandar Vučić bio u pravu kada je u izbornoj kampanji rekao da će ako opozicija bude u prilici da bilo gde formira koaliciju za to biti potrebno 24 časa. "U Starom gradu im nije trebalo puno vremena da se dogovore, bez obzira na to da li su centar, levo ili desno", kazao je Vesić koji je i gradski menadžer.

Vesić je dodao da je razlog protesta opozicije nakon saopštavanja izbornih rezultata prikrivanje dogovora koji je Pajtić imao sa liderom SRS Vojislavom Šešeljom koji, kako je naveo, "nije od juče" već postoji od ranije. "Namera svih protesta koji su se desili je da DS skloni pažnju javnosti sa formiranja žuto - crne, odnosno koalicije DS i SRS u Starom gradu", kazao je Vesić. On je dodao da to što je DS juče "pozajmila" dva odbornika SRS da bi formirali odborničku grupu u Starom gradu "potvrdjuje da je Šešelj strateški partner Pajtića".

Konstitutivna sednica opštine Stari grad održana je juče, a novoizabrani predsednik te opštine, Marko Bastać iz DS rekao je da je za njegov izbor na tu funkciju glasalo 38 odbornika sa svih izbornih listi koje su ušle u Skupštinu te centralne gradske opštine. Lista koju je na proteklim lokalnim izborima predvodila Demokratska stranka "Čuvari Starog grada" osvojila je najviše odborničkih mesta u toj opštini - 20, od ukupno 56. Srpska napredna stranka u novom sazivu lokalnog parlamenta ima 14 mandata, pokret Dosta je bilo osam odbornika, SPS četiri, Dveri - DSS četiri, Socijaldemokratska stranka i Liberalno demokratska partija imaju tri odbornika, koliko je osvojila i SRS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track