(VIDEO) SPECIJALCI NA NOGAMA: Evo pod kakvom je pratnjom Vučić stigao na večeru u Sarajevo!
Foto: Printscreen/ Dnevni Avaz/RTS

Nezapamćene mere obezbeđenja

(VIDEO) SPECIJALCI NA NOGAMA: Evo pod kakvom je pratnjom Vučić stigao na večeru u Sarajevo!

Politika -

SARAJEVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u sredu kasno popodne u Sarajevo, a policijske i bezbednosne agencije BiH pripremile su nezapamćene mere obezbeđenja za učesnike predstojećeg Samita premijera zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu.

Bezbednost premijera Aleksandra Vučića tokom posete Sarajevu pojačana je dodatnim angažovanjem policije BiH i pripadnika tajne službe kako se ne bi ponovio scenario iz Potočara u julu 2015. godine.

U obezbeđivanju učesnika samita učestvuje najmanje hiljadu policajaca, agenata u civilu i pripadnika jedinice za specijalnu podršku SIPA, Federalne uprave policije, MUP Kantona Sarajevo i Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, a srpskog premijera dodatno obezbeđuju policajci i agenti, njih između 50 do 100.

Foto: Printscreen/Twitter/Mapo.al
Foto: Printscreen/Twitter/Mapo.al

Nakon što ga je na aerodromu dočekao ministar spoljnih poslova BiH Crnadak, Vučić se uputio u hotel Evropa,a u večernjim satima, predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Srbije Aleksandar Vučić sastali su se u sarajevskom restoranu “Libertas” gde su večerali.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track