Građani večeras 11. put na ulicama prestonice

(VIDEO) EVO KAKO JE VEČERAS BILO NA PROTESTU: Novi zakazan za sutra u 18h ispred Skupšine Srbije

Politika -

BEOGRAD - Na protestu "Protiv diktature" ispred Skupštine Srbije u Beogradu večeras se okupilo nekoliko stotina mladih i građana koji su oko 19,00 časova krenuli u šetnju uz povike "Vučiću lopove, pokrao si izbore".

Šetnja učesnika 11. protesta "Protiv diktature" u Beogradu završena je večeras oko 20.45 ispred Doma Narodne skupštine, gde su okupljeni najavili novi protest sutra u 18 časova.

Preko megafona učesnicima protesta je postavljeno pitanje: "Da li se vidimo sutra?", na šta su oni povikali "Sutra u 6!".

Protestna kolona učesnika 11. protesta "Protiv diktature" krenula je u šetnju s platoa ispred Doma Narodne skupštine centralnim beogradskim ulicama nešto pre 19 časova.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Ispred kolone išli su bubnjari, a učesnici protesta nosili su transparent na kome piše "Fer i slobodni izbori, slobodni mediji i departizacija". Kolona se zaputila preko Trga Nikole Pašića prema Terazijama i u tom delu grada blokiran je saobraćaj.

Učesnici protesta duvali su u pištaljke i nose i transparente "Padni mi na grudi Nebojša", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Mi smo klinci koji su se samoorganizovali u vreme poplava", "Pravda i pravo hodaju sa nama".

Organizatori protesta i dalje nisu poznati, a na skupovima studenata se niko zvanično ne obraća.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 dana protesta u 100 sekundi: Ovo su najzanimljiviji momenti uličnih demonstracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track