(VIDEO) HALILOVIĆ OPET PROVOCIRA: Bosanski general Srbe naziva nacistima, a Vučića vikend četnikom!
Foto: Printscreen YouTube/TV1

(VIDEO) HALILOVIĆ OPET PROVOCIRA: Bosanski general Srbe naziva nacistima, a Vučića vikend četnikom!

Politika -

- Niko razuman ne želi sukob. Ali nije moralno, čovek ne može da pusti da nacisti budu nagrađeni sa 50 posto teritorije BiH - izjavio je Sefer Halilović i uputio niz uvreda na račun srpskih zvaničnika, nazvavši premijera Srbije Aleksandra Vučića vikend četnikom,

General, bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH i haški optuženik Sefer Halilović, posle oštrih reagovanja srpskih zvaničnika na njegovu pretnju da neće biti Republike Srpske ako bude referenduma, uzvraća da rat provociraju oni koji insistiraju na referendumu.

HAŠKI OPTUŽENIK I MILJENIK ALIJE IZETBEGOVIĆA: Ko je Sefer Halilović koji poziva na uništenje Srpske

- Niko razuman ne želi sukob. Ali nije moralno, čovek ne može da pusti da nacisti budu nagrađeni sa 50 posto teritorije BiH - rekao je sinoć Halilović.

Kaže da rat provociraju oni koji pozivaju na referendum, oni koji zagovaraju otcepljenje i ne poštuju BiH i oni koji kažu da je BiH virtuelna država koja ne postoji.

- Rat provociraju oni koji ne poštuju odluku ustavnog suda, rat provociraju oni koji ne poštuju ni državu ni nikoga. Očigledno na taj način skreću pažnju sa svog kriminala i lopovluka na ove ratne teme - rekao je Halilović.

On je takođe rekao da je poslednji čovek koji želi i traži rat, da niko razuman ne želi sukobe, a da njegovu izjavu treba shvatiti kao upozorenje.

Halilović je izneo niz uvreda na račun srpskog premijera i ministra spoljnih poslova, za koje je rekao da su poslednje osobe koje treba slušati kada se govori o regionalnoj stabilnosti i miru. On je prvog čoveka srpske diplomatije Ivicu Dačića nazvao naslednikom najvećeg zlikovca na ovom prostorima, a srpskog premijera Aleksandra Vučića vikend četnikom.

Halilović je u svom obraćanju na televiziji uvredio i srpski narod nazvavši ga nacističkim.

Halilović je ranije zapretio nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

- Nikome ne pretimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja - rekao je Halilović.

Usledile su oštre reakcije predsednika vlade Aleksandra Vučića, šefa diplomatije Ivice Dačića, kao i predsednika RS Milorada Dodika, a srpski premijer je poručio da Srpska neće nestati.

Podsećamo, Sefer Halilović, bivši komandant Armije BiH, oslobođen je optužbi za ratne zločine u Hercegovini.

Pre dvadeset tri godine pripadnici jedinice za specijalne operacije, zloglasne "Ševe", pokušali su atentat na Halilovića i tom prilikom ubili njegovu suprugu Medihu i šuraka Edina Rondića. Kako Halilović navodi, a o čemu je Kurir već pisao, ova grupacija je izvršavala "sve prljave poslove za sarajevsku vlast".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track