(VIDEO) ONI PEVAJU, MI KUKAMO: Pogledajte najbolje muzičke performanse srpskih političara!
Foto: Beta Nenad Popović, Aleksandar Jovanović, Dragan Kadić, Fonet

Best of

(VIDEO) ONI PEVAJU, MI KUKAMO: Pogledajte najbolje muzičke performanse srpskih političara!

Politika -

Saša Radulović je svojim muzičkim performansom u Skupštini Srbije pomerio granice političke parodije. Lider pokreta Dosta je bilo je doneo gitaru u srpski parlament i zajedno sa horom sastavljenim od članova njegove partije otpevao pesmu "Pada Vlada" i to ni manje ni više nego dok je u skupštinskoj sali svirala himna "Bože pravde" koja je označavala kraj jesenjeg zasedanja.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ukoliko izuzmemo politički kontekst ovog performansa i obratimo pažnju na samu izvedbu možemo zaključiti da Radulović "ima sluha".

Međutim, on nije jedini srpski političar sa talentom za muziku. Naime, i aktuelni predsednik naše zemlje Tomislav Nikolić je u jednoj televizijskoj emisiji zapevao dobro poznatu starogradsku pesmu "Ima jedan kućerak u Sremu". Njegovim stopama su kasnije išli Milutin Mrkonjić, koji se čak i rasplakao u studiju, Ivica Dačić sa pesmom "Miljacka", dok su se Boris Tadić i Dragan Šutanovac latili mikrofona u nešto opuštenijoj atmosferi jedne kafane uz pesmu Hanke Paldum "Ja te pjesmom zovem".

Mlađan Dinkić, koji se inače bavi muzikom se jednom prilikom pridružio Dženanu Lončareviću u izvodbi pesme "Loša".

Dok se svi drugi radije hvataju mikrofona, Dragan Marković Palma se odlučio za harmoniku.

Pogledajte kako gradonačelnik Jagodine svira "Marš na Drinu":

Društvene mreže zapalili su snimci sa protesta u Banjaluci, na kojima je i Milorad Dodik pokazao svoje muzičko umeće. Podsetimo se kako je to izgledalo:

(Foto: Beta Nenad Popović, Aleksandar Jovanović, Dragan Kadić, Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja