(VIDEO) SAŠA RADULOVIĆ OTKRIVA: Kako mi je Vučić tražio kredit za Čedu
Foto: Youtube Printscreen

Ko dobije pare, mora da plati partijski reket

(VIDEO) SAŠA RADULOVIĆ OTKRIVA: Kako mi je Vučić tražio kredit za Čedu

Politika -
VALJEVO - Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da je iz Fonda za razvoj otišlo dve milijarde evra našeg novca, velikom većinom za partije i pojedince bliske vlasti.

On je tokom svog kratkog ministarskog mandata zaustavio političke kredite iz Fonda za razvoj.

Gostujući na televiziji Valjevo plus, Saša Radulović je rekao da model plasiranja tih kredita izgleda ovako: od plasiranih 100 miliona evra, samo milion evra ode firmama koje nemaju veze sa političkim vrhovima, od 99 miliona evra za koje se tačno zna kome idu uzima se partijski reket od 30 odsto.

Model za uzimanje reketa je sledeći: kredit se daje na pet godina, u prvoj godini svi vraćaju kredit, u drugoj pola vraća kredit, a od treće godine niko. Isplati se jer se vrati samo prva rata, plus 30 odsto partijskog reketa, posle druge godine odustanu, izvuku novac napolje, firmu oteraju u stečaj.

Radulović je to zaustavio i kao ministar privrede utvrdio da postoji više od 20.000 kreditnih partija o čijoj naplati brine 61 zaposleni i da je napravljen sistem da je nemoguće kontrolisati naplatu kredita.

Evo kako je to izgledalo sa "Fidelinkom" Čedomira Jovanovića:

- Firma Čedomira Jovanovića je tražila kredit od 200 miliona dinara, a Fond je odobrio 150. Zaustavio sam sve kredite dok se ne uvede red. Onda me zove Vučić u kabinet i kaže da pustim Čedi onaj kredit iz Fonda za razvoj. Kaže, "trebaće ti". Ja ga pitam zašto će mi trebati, a on odgovori "šta ima veze, šta te košta". Kažem da mene ne košta ništa, jer nisu moje pare, ali sam tu da vodim računa o tim parama. Znači, ne može - ispričao je Saša Radulović u intervjuu za televiziju Valjevo plus jedan od slučajeva izvlačenja novca iz budžeta.

Pogledajte taj intervju u kome Radulović objašnjava svoju biografiju, ulazak u politiku, pojedine korupcionaške afere sa kojima se borio, ali i politički program za uvođenje reda u Srbiju.

(TV Valjevo plus)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track