(VIDEO) ŠEŠELJ POLOŽIO VENAC: Državni vrh treba da oda počast Miloševiću
Foto: Zorana Jevtić

Deveta godišnjica smrti bivšeg predsednika

(VIDEO) ŠEŠELJ POLOŽIO VENAC: Državni vrh treba da oda počast Miloševiću

Politika -
Predsednik SRS je nalasio da je prvi put danas bio na grobu Slobodana Miloševića koji je, kako je ocenio, heroj i treba da bude u Aleji velikana

POŽAREVAC - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je dužnost državnog rukovodstva da dođe u Požarevac i oda počast predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću kome je, kako je ocenio, mesto u Aleji velikana.

U Požarevcu je obeleženo devet godina od smrti bivšeg predsednika Jugoslavije, potom i Srbije Slobodana Miloševića koji je umro na današnji dan pre dvete godina, u prtvorskoj jedinici Haškog tribunala. Lider radikala je istakao da se sa Slobodanom Miloševićem nije slagao jer su bili na različitim stranama, ali da su se u Hagu spijateljili jer su se i tamo, zajedno, kako je rekao, borili za Srbiju.

Šešelj, koji je u Požarevcu dočekan ovacijama, naglasio je da je prvi put danas bio na grobu Slobodana Miloševića koji je, kako je ocenio, heroj i treba da bude u Aleji velikana. Grob Slobodana Miloševića, ispod lipe u dvorištu porodične kuće, u Nemanjinoj 41, danas je obišla i njegova snaja Milica Gajić, supruga Marka Miloševića, sa Miloševićevim unukom Markom.

Delegaciju Socijalističke partije Srbije predvodio je Milutin Mrkonjić, a osim njega bio je Slobodan Jović, predsednik Gradskog odbora SPS Požarevca.

"Na žalost, dogodilo se što je predviđao Slobodan Milošević 2000. godine. Sve što je rekao ostvarilo se. Srbija ne živi bolje, kao što je obećavano, gubi suverenitet, a oni koji su bili uz Miloševića dok je bio živ, sada okreću leđa njegovoj porodici", rekao je Milutin Mrkonjić.

http://www.youtube.com/watch?v=iQ7YlVxSlVw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track