(VIDEO) VUČIĆ: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak
Foto: Tanjug

Uoči povratka iz Haga

(VIDEO) VUČIĆ: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak

Politika -
I to je sve, nema ni "i" ni "ali", rekao je premijer odgovarajući na pitanja posle otvaranja graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde

KIKINDA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.

"I to je sve, nema ni "i" ni "ali", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde.

VUČIĆEVU IZJAVU O ŠEŠELJU MOŽETE POGLEDATI OVDE

Na ponovljena pitanja novinara u vezi sa Šešeljem i da li je razgovarao sa Haškim tribunalom o uslovima njegovog puštanja, Vučić je kratko odgovorio "ne". "Mi mu želimo dobrodošlicu, brz oporavak i dobro zdravlje", rekao je Vučić.

On je, na pitanja da prokometariše izjavu ministra za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Aleksandra Vulina koji je rekao da je puštanje na slobudu Šešelja pokušaj destabilizacije Srbije, premijer Vučić je naveo da Vulina veoma poštuje, ali da to neće da komentariše. "A što se tiče stabilnosti Srbije i mnogih koji čekaju nekakvu vrstu nestabilnosti, podsećam da su mnogi prizivali "ukrajinski scenario" u izbornoj kampanji", rekao je Vučić.

On je naznačio da Srbija postaje sve značajniji faktor u Evropi i svetu i to ilustrovao činjenicom da je juče bio francuski premijer Manuel Vals, da je danas sa rumunskim premijerom došao iz Beograda, da je juče bio i crnogorski premijer Milo Đukanović, da za dva dana dolazi albanski premijer Edi Rama, a za četiri dana i zamenik nemačke kancelarke Angele Merkel, Zigmar Gabrijel.

"Mislim da to dovoljno govori kako se Srbija ponaša", rekao je Vučić. On je dodao da je preduzeo najteže mere koje je jedan političar mogao da preduzme na teritoriji južne Evrope, a da na to nije nateran.

Naveo je da je to uradio zato što smatra da je to najbolje za zemlju i zato što ga ocena toga što je uradio i što radi interesuje u istorijskom smislu, a ne kako će na to da gleda dnevna politika. "Ponosan sam na to", rekao je Vučić i dodao da je uveren da će Srbija već od 2016. godine biti zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi.

http://www.youtube.com/watch?v=-rlfrmEXuYo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track