VIDIMO SE NA KOSMETU: Marko Đurić u Leposaviću uprkos zabrani Prištine
Foto: Zorana Jevtić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

VIDIMO SE NA KOSMETU: Marko Đurić u Leposaviću uprkos zabrani Prištine

Politika -

LEPOSAVIĆ - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić boravi danas na Kosovu i Metohiji uprkos zabrani ulaska u pokrajinu od strane vlasti u Prištini.

Đurić je u izjavi novinarima u Leposaviću rekao da radi svoj posao normalno i da je o boravku na Kosovo i Metohiju obavestio međunarodne predstavnike.

- “Nešto ne vidim ovde nikoga od tih koji su govorili o zabranama, ja sam na KiM, radim svoj posao normalno. Nama je u interesu i mi ovde stvaramo uslove za život našeg naroda, nikome ne smetamo, želimo saradnju, želimo normalan život za sve ljude na KiM”, rekao je Đurić.

On je istakao da se ponaša potpuno drugačije od onih koji misle da mogu da govore jezikom mržnje, jezikom sukoba i jezikom stvaranja problema na KiM. Djurić nije jedini zvaničnik iz centralne Srbije kome su kosovske vlasti minulih dana zabranile ulazak na Kosovo.

Uručena pomoć poljoprivrednicima

Đurić je uručio danas pomoć poljoprivrednicima u Leposaviću na severu Kosova i istakao da Vlada Republike Srbije nastavlja da pomaže razvoj poljoprivrede u pokrajini. Djurić je u Leposaviću podelio pojedinačnim poljoprivrednim proizvođačima 75 paketa pomoći za individualnu proizvodnju i obećao da će Vlada Republike Srbije u 2016. godini na KiM obezbediti novac i za setvu i subvencije za poljoprivrednicima. “Veoma nam je stalo da poljoprivreda u našim krajevima ovde živi, da se zemlja radi zbog toga što znamo da je svako srpsko zdravo poljoprivredno domaćinstvo na KiM zdravo seme našeg ostanka i opstanka u pokrajini”- rekao je Djurić.

Direktor Kancelarije za KiM zahvalio se poljoprivrednicima za koje je rekao da u teškim uslovima ovde na KiM brinu o svojim porodicama, brinu o svom imanju i bave se na častan, vredan i vrlo često moderan način poslom kojim su se bavili njihovi preci. “Mi ćemo biti tu da pomognemo, da se nastavi sa poljoprivrednom proizvodnjom, da rezultati budu što bolji i da proizvodnja tamo gde treba bude što modernija. Veoma sam srećan što ove godine na KiM imamo rekordne zasade malina vidim da su se ljude prilagodili tržištu i da ta stvar napreduje”- rekao je on.

Raspodeli pomoći poljoprivrednicima u Leposaviću prisustvovali su pored Djurićevih saradnika i kosovski ministar Ljubomir Marić, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i predsednik privremenog opštinskog organa Zoran Todić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja