VLADAN GLIŠIĆ ZA KURIR: Dveri su mala firerska stranka
Foto: Aleksandar Jovanović

Lider Narodnog saveza „U inat“

VLADAN GLIŠIĆ ZA KURIR: Dveri su mala firerska stranka

Politika -

Mi smo trn u oku partiji Boška Obradovića i Jasmine Vujić, koja je zaposlena u nuklearno-obaveštajnim strukturama SAD

BEOGRAD - Pošto mu je izborna lista Složno za Srbiju - Narodni savez vraćena na doradu, Vladan Glišić upravo pokušava da u poslednjim satima pred zatvaranje RIK ipak dospe na glasački listić, i to s listom koja će nositi sugestivan naziv - „U inat“. Glišić u intervjuu za Kurir tvrdi da su njegov savez opstruirale Dveri uz američku podršku.

- Narodni savez Glišić-Parović već je podneo listu sa 10.900 valjanih potpisa građana, koja je oborena na zahtev visokog funkcionera Dveri i naredbu iz Ambasade SAD, a preko njihovih kadrova u Upravnom sudu. Upravo završavamo novo prikupljanje potpisa, u nadi da ćemo uspeti da se kandidujemo pod nazivom liste „U inat“ - kaže Glišić.Otkud to da su vaše dojučerašnje kolege iz Dveri tako moćne da mogu da vas miniraju prilikom proglašenja liste?- Dveri su sada mala, firerska stranka Boška Obradovća pod kontrolom Jasmine Vujić, zaposlene u nuklearno-obaveštajnim strukturama SAD. Tako su Dveri za svoj napad na našu listu dobile podršku Ambasade SAD, koja ima uticaj na Upravni sud. Mi smo im trn u oku pošto razotkrivamo „trojanskog konja“ zvanog Dveri.Na desnici je šarenilo. Ko vam je od svih tih stranaka najprihvatljiviji za saradnju?- Svi koji se zalažu za prekidanje politike „EU nema alternativu“, koji su anti-NATO i zalažu se za jačanje suvereniteta Srbije naši su budući saveznici, bilo da su levo ili desno. Ne verujemo jedino Dverima dok ih vodi Jasmina Vujić.Može li se Srbija sačuvati od izolacije ukoliko odustane od EU?- Srbija koja po svaku cenu ide u EU je u izolaciji od ostatka sveta, i to onog koji će uskoro biti i moćniji i bogatiji. Mi nismo za izolaciju Srbije ni u pogledu evropskih država. Hoćemo saradnju sa slobodnim narodima Evrope, a ne s briselskom unijom. To već činimo sarađujući s Nacionalnim frontom Mari le Pen i Alternativom za Nemačku.Kakve su vam prognoze za vaš savez?- Ovi izbori su samo početak naše političke borbe i rađanja novih snaga i ideja. Narodni savez „U inat“ biće mesto okupljanja takvih ljudi i ideja. Podrška u narodu je onda prirodna posledica toga.

Proveriti političareIMOVINU NA SUNCEŠta su vaši najjači izborni aduti?- Narodni savez „U inat“ zalaže se za Srbiju kao slobodnu poslovnu zonu Evrope, protiv smo ulaska u NATO i zahtevamo zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1989. do danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja