VOJISLAV ŠEŠELJ: Koštunica je hteo da uništi Karića!
Foto: Profimedia

Političari o sudbini vlasnika „BK grupe“

VOJISLAV ŠEŠELJ: Koštunica je hteo da uništi Karića!

Politika -

Lider SRS kaže i da je Mlađan Dinkić imao pljačkaški motiv u slučaju ovog biznismena. Predsednik JS Dragan Marković Palma poručuje da je Bogoljub Karić potreban Srbiji

Bogoljub Karić, vlasnik „BK grupe“, koristan je za Srbiju i trebalo bi što pre da se vrati, kažu lider JS Dragan Marković Palma i predsednik SRS Vojislav Šešelj. Šešelj čak smatra da je jasno da je Vojislav Koštunica, tadašnji premijer, hteo politički da ga uništi jer je ugrožavao njegovo biračko telo i da je tadašnja vlada u stvari bila kriminalna.

Optužuju ga za muljanje... Vojislav Koštunica
Optužuju ga za muljanje... Vojislav Koštunica

Palma kaže da Karić nedostaje Srbiji i da je za ekonomski razvoj države bitno da što pre dođe u Beograd.- Protiv Bogoljuba Karića je pokrenut politički progon, proteran je iz zemlje jer je nekim ljudima smetao. Karić nedostaje Srbiji jer je zarađivao pare u inostranstvu, a donosio Srbiji. Nije iznosio pare iz Srbije. Nekoliko zakona koji su doneti ne primenjuju se kad je u pitanju postupak protiv njega - podseća on i dodaje:

Viđao se i s Putinom- Srbija je konačno postala pravna država, ne bi trebalo da se bavi pričama rekla-kazala, već istinom, a istina je na strani porodice Karić. Siguran sam da u ovoj vlasti nije bilo političkog progona, i da ga neće biti ni ubuduće.Palma se pita i zašto se digla frka zbog viđanja predsednika Tomislava Nikolića s Karićem.- Pa, on je primljen na najvišem nivou u Rusiji, od Putina do patrijarha. Znači, Crkva, političari i privreda u Moskvi su ga priznali. Nije Bogoljub narko-diler, pa da se predsednik ne sastaje s njim! Kamo sreće da Srbija ima dva Bogoljuba Karića, gde bi nam bio kraj. I ja sam se sastao s njim, i to dva puta, u Moskvi i Sankt Peterburgu, i šta sad? - pitao je Palma.

Opleo po bivšem premijeru... Šešelj
Opleo po bivšem premijeru... Šešelj

Kriminalna vladaŠešelj ukazuje da je bivša vlada važila za demokratsku, a u stvari je bila kriminalna.- Tadašnja vlada je bila kriminalna! Ne mogu da kažem da Karić nije prekršio zakon, ali gde se to u svetu kad velika firma prekrši zakon, odmah ide na otimanje? Nigde u svetu se ne uništava firma, ne prodaje se u bescenje. Jasno je da su hteli da ga unište. Motivi Dinkića su pre svega bili finansijski, pljačkaški, a Koštunica je hteo i da ga politički uništi jer je ugrožavao njegovo biračko telo - napominje Šešelj.

Ekspert za investicijeKOVAČEVIĆ: „MOBTEL“ JE ČISTEkspert za investicije Milan Kovačević se pita otkud spor oko „Mobtela“ kad je sve „čisto kao suza“.- Čudilo me kako se bez osnova spori nešto što je jasno. Izgradnja i funkcionisanje „Mobtela“ dobio je „BK trejd“. Predviđeno je da će obezbediti projekte, opremu, prostorije, obučiti ljude i profunkcionisati telefoniju i u tu svrhu dobiti 51 odsto, a da će PTT obezbediti priključak fiksnoj telefoniji, dozvole i za to imati 49 odsto kapitala. Onda se neko setio da istražuje koliko košta oprema, iako je već utvrđeno da je sve urađeno kako treba. PTT je onda odvojio „Telekom“, počeo se baviti mobilnom telefonijom i trebalo je da da procenat „Mobtelu“ jer je prekršen ugovor. Tad počinju dalje zavrzlame bez ikakvih osnova - smatra on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track