VOJNI I POLICIJSKI SINDIKALCI MARŠIRALI BEOGRADOM: Sledeći protest će biti mnogo radikalniji
Foto: Kurir TV

Prvo do Skupštine pa do RTS

VOJNI I POLICIJSKI SINDIKALCI MARŠIRALI BEOGRADOM: Sledeći protest će biti mnogo radikalniji

Politika -

BEOGRAD - Oko 1.000 pripadnika vojnog i policijskog sindikata protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Srbije, a potom i centralnim gradskim ulicama zbog, kako kažu, lošeg socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti.

- Ovaj skup je završen, ali naredni će biti mnogo radikalniji - poručio je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić na kraju protestne šetnje.

Skup je počao u podne u Nemanjinoj ulici u Beogradu, a nakon sat vremena sindikalci su krenuli u šetnju, prvo ka zgradi Skupštine Srbije, a potom i do Radio-televizije Srbije (RTS).

- Opet su nad Srbijom crni gavranovi, i poslednji je trenutak da se ujedinimo. A šta rade ovi preko puta? Protestuju zbog ličnih interesa - rekao je Ljubomir Bradić, jedan od predstavnika organizacije "Sabor".

Oko 13 časova predstavnici "Sabora" su se razišli, dok su članovi vojnog i policijskog sindikata u isto vreme, uz kombi sa ozvučenjem, krenuli u protestnu šetnju ka Skupštini Srbije, uz pesmu "Marš na Drinu" (koju su inače malo pre toga puštali članova na "kontraskupu"), a potom i ka zgradi RTS.

(KURIR TV) DVA SKUPA U ISTO VREME U NEMANJINOJ: Protesti uz Svilen konac, Marš na Drinu, Buđav lebac

(KURIR TV) DVA SKUPA U ISTO VREME U NEMANJINOJ: Protesti uz Svilen konac, Marš na Drinu, Buđav lebac

Zbog toga su ulice Nemanjina, Kneza Miloša i Takovska povremeno bile blokirane za saobraćaj.

Sindikalci su planirali da predsednici parlamenta Maji Gojković i predstavnicima poslaničkih klubova predaju protestno pismo. Međutim, kako javlja naš reporter sa lica mesta, pisarnica nije radila, pa su pismo predali policajcima koji su potpisali da su ga primili.

Ispred zdanja Narodne skupštine sindikalci su puštali pesmu "Buđav lebac", ali i "Pogledaj dom svoj, anđele". Minutom ćutanja odali su počast poginulim tokom NATO agresije na SRJ.

Nakon toga, protestna šetnja je nastavljena ka zgradi Radio-televizije Srbije (RTS), gde su tražili da dežurni urednik ili novinar "izađu da porazgovaraju". Niko im se, međutim, nije obratio.

(Dobrivoje Katanić/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track