VOJNI SINDIKAT SRBIJE: Otkazaćemo protest ako nam ispune zahteve
Foto: Promo

Razgovor sa ministrom odbrane

VOJNI SINDIKAT SRBIJE: Otkazaćemo protest ako nam ispune zahteve

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici Vojnog sindikata Srbije ostavili su mogućnost otkazivanja protesta najavljenog za 27. novembar.

Predstavnike tog sindikata danas je primio ministar odbrane Zoran Đorđević, nakon čega su saopštili da su od ministra dobili uveravanja da će njihovi zahtevi biti usvojeni.

Predstavnik Vojnog sindikata Novica Antić je novinarima rekao da će najavljeno okupljanje biti suspendovano ako u utorak njihovi zahtevi budu rešeni.

Prema njegovim rečima, na sastanku s ministrom dobili su uveravanja da neće biti smanjenja plata, već da može da se očekuje povećanje, ne manje od pet odsto, kao i da neće biti otpuštanja u sistemu odbrane.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

"Kad je reč o vojnom zdravstvu, u pogledu našeg predloga da se povuče reforma koja je pokrenuta, to je u dobrom delu uvaženo i bićemo uključeni u izradu propisa koji se odnose na vojno zdravstvo", rekao je Antić.

On je naveo da je bilo reči i o zahtevu Sindikata za zaključenje posebnog kolektivnog ugovora, koji se zaključuje s Vladom, te da se čeka stav Vlade o tom pitanju.

"Očekujemo da najkasnije do kraja februara dođemo u poziciju da pregovaramo s poslodavcem o uslovima u kojim radimo. Tako svi pravilnici koji su nam sporni - o platama, naknadama putnih troškova i drugi - više neće biti u primeni jer će se primenjivati ono što je dogovoreno kolektivnim ugovorom", napomenuo je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track