Vučić: Čekam na otvaranje granica!
Foto: Tanjug

Ističe rok

Vučić: Čekam na otvaranje granica!

Politika -
Premijer Srbije izjavio je da je saglasan sa izjavom visoke predstavnice EU Federike Mogerini da zatvaranje granice Hrvatske nije rešenje

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je saglasan sa izjavom visoke predstavnice EU Federike Mogerini da zatvaranje granice Hrvatske nije rešenje.

"Saglasan sam sa njenom izjavom i čekam na otvaranje granice", rekao je Vučić.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da zatvaranje granice Hrvatske nije rešenje i pozvala Beograd i Zagreb da zajednički pristupe rešavanju migrantske krize."Danas sam razgovarala sa oba premijera, sa srpskim telefonom, a sa hrvatskim lično i pozvala ih, naročito hrvatskog premijera, da konstruktivno pridju rešavanju problema", rekla je Mogerini novinarima uoči današnjeg vanrednog samita EU u Briselu.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Briselu da je nedopustivo da Srbija postavlja ultimatume članicama Evropske unije. On je, takođe, rekao da će o otvaranju granice za teretna vozila odlučivati na osnovu broja migranata koji pokušavaju da uđu u Hrvatsku.

"Možda uskoro otvorim granicu, a posle ću je opet zatvoriti ako broj ljudi pređe 8.000 do 10.000", rekao je Milanović.

Vučić nije danas želeo da govori o merama koje je srpska vlada pripremila u slučaju da granični prelazi sa Hrvatskom ne budu otvoreni uveren da one neće ni stupiti na snagu.

"Verujem u razum hrvatskog rukovodstva, verujem u EU. Verujem u mogućnosti da neko kaže mi smo iz EU pogazili S SP, verujem da će neko to danas u Briselu da kaže. Nadam se da nikakve mere neće da se primenjuju", rekao je Vučić u Senti.

Premijer Vučić je ranije najavio da će Srbija u ponoć početi da primenjuje paket mera ako sa Hrvatskom ne bude dogovoreno otvaranje prelaza.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track