VUČIĆ: Đinđiću kapa dole, provalio je političke i društvene kibicere
Foto: Beta

Poštovanje

VUČIĆ: Đinđiću kapa dole, provalio je političke i društvene kibicere

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić rekao je večeras da poštuje Zorana Djinđića, jer je prvi koji je Srbima počeo da govorio ono što ne vole da slušaju, i zato što je ogolio ulogu političkih i društvenih kibicera.

Vučić je to rekao u emisiji "Sučeljavanje" RT Vojvodine, u odgovaru novinaru Zoranu Panoviću na pitanje "može li Djinđićev softver uz Šešeljev hardver", čime je aludirao da je Vučić na neki način izmešao te dve politike.

"Ja imam i ime i prezime, a poštujem i Djinđića i Šešelja", rekao je Vučić.

Foto: Beta
Foto: Beta

Uz ogradu da nije od onih Srba koji se razračunavaju sa ljudima, koji, poput Djinđića, ne mogu da odgovore, Vučić je rekao:

"Djinđića cenim, jer je počeo da govori Srbima nešto što ne vole da čuju, a to je da više rade i da ne kukaju, kao što ni štrajkačima nije apriori davao za pravo".

"Počeo je i da menja odnos prema onome što su bile socijalističke i samoupravne navike, i borio se protiv 'kibicera'. Kapa dole Djinđiću", rekao je Vučić.

Kad je reč o Šešelju, rekao je da ga poštuje, jer zna da neće protiv države. "Međutim, mislim da bi bilo loše da Šešelj dobije poverenje građana, jer znam gde bi nas to odvelo. Ali, znam da neće da ugrozi stabilnost države, jer zna šta je država", objasnio je Vučić.

Foto: Beta
Foto: Beta

Vučić: Menjaćemo ustav ako budemo imali konsezus

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Ustav Srbije biti promenjen ukoliko za to bude postojao konsenzus, ali ne da bi se proširila ovlašćenja predsednika.

"Poštovaću ustav, ako bude postojao konsenzus ustav ćemo menjati, ali ne da bi se proširila predsednička ovlašćenja", rekao je premijer gostujući na RTV.

"Francuski sistem nam ne bi odgovarao, odgovarao bi nam više onaj nešto bliži kancelarskom što meni ne dogovara, ali to nije bitno", rekao je Vučić.

On je rekao da će kao predsednik Srbije biti strog kritičar vlade i dodao ;da je zato zahvalan predsedniku Srbije Tomilsavu Nikoliću koji nije napadao vladu kada je izgledala kao laka meta.Da nije bilo podrške predsednika teško bi spoveli teške ekonomske mere, rekao je Vučić.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Vučić je naveo da 31. marta čeka da mu se predsednik Nikolić javi iz Pekinga i da mu kaže: "Spremaj ugovore, vidi kako da pomognemo subvencijama da bi počeo direktan let Beograd Peking".

Dodao je da ime avio kompanije koja će spajati Srbiju i Kinu još ne sme da spomene.

Premijer je demantovao navode da u Srpskoj naprednoj stranci i u vladi ne može ništa da se uradi bez njegovog odborenja.Vučić je ocenio i da su u Srbiji danas društvene mreže najmoćniji medij jer je na njima 4,2 milona ljudi.

On je takodje naveo da je spreman da apsolutno sve i svaku vrstu političkih poena žrtvuje da bi u Srbiji vladali mir i stabilnost koji mogu biti narušeni neodgovornim postupcima onih koji u Srbiji pozivaju na nestabilnost, ali i nekih u Prištini i regionu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Ove izjave su Đinđića odvele u istoriju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track