VUČIĆ IDE PROTIV JANKOVIĆA Glavni igrači u trci za predsednika Srbije!
Foto: Zorana Jevtić

Glavni okršaj

VUČIĆ IDE PROTIV JANKOVIĆA Glavni igrači u trci za predsednika Srbije!

Politika -

Na predstojećim predsedničkim izborima glavni okršaj biće između premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića i zaštitnika građana Saše Jankovića, bez obzira na to ko bude kandidat vladajuće stranke za šefa države, uvereni su politički analitičari.

Tim više, kako objašnjavaju, jer je Vučić u intervjuu Kuriru praktično „nacrtao“ Jankovića kao kandidata opozicije, indirektno ga nazivajući lenštnom, iako ga nije direktno imenovao.U pomenutom intervjuu, podsetimo, Vučić je govorio o predstojećoj predizbornoj kampanji za predsednika Srbije, posebno se osvrćući na jednog od njih.- Drago mi je što je (Tomislav Nikolić) izjavio da se ne bavi time, već svojim poslom. Ali neki drugi se samo time bave. Već im čestitam, vidim da su već pobedili, ali ostala je samo jedna mala stvar, a to je da pobede na izborima. U stanju su da traže falinke u vašim rečima, ali ne i da budu na poslu u devet sati. Već u pola jedan šetaju kuče i idu na ručak i završe radni dan, a sve ostalo vreme gledaju kako će da tvituju i nekome zvocaju - kazao je Vučić u intervjuu za Kurir.

Uzdanica opozicije... Saša Janković
Uzdanica opozicije... Saša Janković

Vukadinović: KarikaturaImajući u vidu da Janković ima psa, da je aktivan na Tviteru i da na toj društvenoj mreži ume da se pohvali fotografijama s kućnim ljubimcem, jasno se da zaključiti da će oni biti glavni junaci dvoboja.Većina sagovornika Kurira slaže se da je više nego jasno na koga je mislio Vučić. Međutim, dodaju, potpuno paradoksalno, dok naprednjaci napadaju Jankovića sa željom da ga spuste - zapravo mu podižu rejting i ujedno ga promovišu kao figuru od koje se treba paziti.Kako kaže Đorđe Vukadinović, poslanik DSS i urednik Nove srpske političke misli, Vučić je opisao neku vrstu karikature Saše Jankovića.- Liči na Sašu Jankovića, to je karikatura Saše Jankovića. Poznato je da on ima kuče i da voli da tvituje. Vučić ga, namerno ili ne, fiksira kao kandidata, da li zato što ga se plaši ili bi voleo da mu baš on izađe na crtu, ne znam - kaže Vukadinović.Kad je reč o samom opisu kandidata, on kaže da taj manir nije srećan, naročito ako dolazi od nekog s najvišeg položaja.- Meni je zanimljivije šta je on time hteo da poruči: da ga se plaši ili da ga želi na crti? - dodaje on.Politički analitičar Dragomir Anđelković takođe nama dilemu o kome je govorio Vučić.- Mogao bi biti Saša Janković, koji se, evidentno, već dve godine ne bavi svojim poslom zaštitnika građana, već sve što radi ima političku konotaciju. Sprema se za ulazak u političku arenu. Ali vlast se ne plaši pravog protivkandidata - kaže Anđelković.Stojiljković: Zajedljiv tonProfesor FPN Zoran Stojiljković tvrdi da nije prepoznao o kome je reč.- Nepotrebno je da premijer komentariše kandidata za predsednika kad trka još nije ni počela, i to u nekom zajedljivom tonu - poručuje Stojiljković.

ŠTA JE REKAO VUČIĆU stanju su da traže falinke, ali ne i da budu na poslu u devet. Već u pola jedan šetaju kuče i idu na ručak i završe radni dan, a sve ostalo vreme tvituju.Kurir, 11.09.2016.

Čeka se reakcijaJANKOVIĆ JOŠ NE ODGOVARAPitali smo Sašu Jankovića, zaštitnika građana, da li se prepoznao u Vučićevoj izjavi, koji mu je spočitao i što šeta psa. On, međutim,nije odgovarao na naša pitanja do zaključenja ovog izdanja.

KANDIDATI /KOGA STE PREPOZNALI U OPISU?Rasim Ljajić, predsednik SDPSNE ZNAM NA KOGA JE MISLIONema veze sa mnom, nisam se prepoznao. Ne znam na koga je Vučić mislio. Kad je reč o radnom vremenu, i posao ministra i šefa Vlade i predsednika zemlje je takav da traži u potpunosti posvećenog čoveka.Vojislav Šešelj, predsednik SRSMOŽDA JE MISLIO NA ZORANUMožda je Vučić mislio na Zoranu (Mihajlović). Ja ne šetam kučiće. Imam dva šarplaninca, ali oni su toliko veliki da je opasno voditi ih u šetnju. Ne tvitujem svaki dan, to se vidi na mom nalogu, a kad je reč o radnim navikama, ustajem u pet - pola šest.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track