Vučić: Imam i san i plan, ali su nam važni saveti SB i EU
Foto: Printskrin

Vučić: Imam i san i plan, ali su nam važni saveti SB i EU

Politika -

NIŠ - Imam i san i plan i znam šta treba da radimo, ali nam je dragocena i potrebna podrška međunarodnih finansijskih institucija, rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka svog kabineta sa predstavnicima Svetske banke, a potom i sa ambasadorima zemalja EU.

"Najvažnije je da građani Srbije razumeju da se zemlja nalazi na dobrom putu", rekao je Vučić novinarima. On je istakao da vlada zna šta treba da radi, ali da joj je dragocena pomoć svetskih međunrodnih finansijskih institucija u definisanju načina na koji to treba da se sproved.

"I, učili smo ovde, četiri sata, četiri sata smo razgovarali sa predstavnicima Svetske banke i 23 ambasadora", rekao je Vučić.

"Imali smo časove o tome kako da postižemo svetske ciljeve", dodao je.Ističući značaj podrške Evropske unije, premijer se pozvao na jučerašnuju posetu Kliničkom centru u Nišu, gde se i sam uverio da je ta zdravstvena ustanova opremljena na svetskom nivou.

"To smo uradili mi, vlada je najviše platila, najveći teret iznela, odnosno garađani preko vlade, ali, ne bismo mogli sve da uradimo bez podrške EU i Evropske investicione banke", rekao je Vučić i dodao da su to bili "najjeftiniji novci i najpovoljniji uslovi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track