Vučić: Ja da držim vlast po svaku cenu, ne pada mi na pamet!
Foto: Tanjug

Radiće dok ima podršku naroda

Vučić: Ja da držim vlast po svaku cenu, ne pada mi na pamet!

Politika -
Premijer dodao da će se onoga trenutka kad narod bude mislio da mu je bolje sa Pajtićem, Šešeljem, ili bilo kojim drugim političarem, tog trenutka skloniti sa vlasti

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je njegov posao da vodi zemlju i da će to raditi sve dok za to ima podršku naroda.

"Nikada sebi neću da dozvolim zbog toga što mislim da radim najbolje za svoju zemlju, što radim pošteno i smem svakoga u lice da pogledam, i pošto je to tako, ne želim da držim vlast mimo narodne volje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Ja da budem (predsednik DS i premijer Vojvodine) Bojan Pajtić i da sa šest ili 16 odsto držim vlast, ne pada mi na pamet", kazao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će ući u političku polemiku sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem kad se bude vratio u Srbiju iz Tribunala u Hagu.

Vučić je dodao da će se onoga trenutka kad narod bude mislio da mu je bolje sa Pajtićem, Šešeljem, ili bilo kojim drugim političarem, tog trenutka skloniti sa vlasti.

Kako je dodao, on je na mestu premijera narodnom voljom. "Nemojte da brinete. Ja da držim vlast po svaku cenu, ne pada mi na pamet", poručio je Vučić.

Naveo je da je uveren i da kada ode sa vlasti, kada izgube neke izbore, da će u istoriji jasno i nedvosmisleno, kao što se u Nemačkoj sudi o radu bivšeg kancelara Gerharda Šredera, tako suditi i onome što je on uradio za Srbiju."A Srbija će za dve, tri godine biti mnogo bolje mesto za život, sigurnije mesto za život, biće mnogo uvaženija zemlja, a nikada nije bila uvaženija nego što je to danas", zaključio je premijer Srbije koji je danas sa rumunskim premijerom otvorio granični prelaz Nakovo - Lunga, kod Kikinde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track