VUČIĆ JOŠ VAGA: Stana Božović umesto Vulina?
Foto: Dragana Udovičić

Vlada sredinom avgusta, moguća iznenađenja

VUČIĆ JOŠ VAGA: Stana Božović umesto Vulina?

Politika -

Ukoliko lider PS prepusti ministarsko mesto funkcionerki SNS, mogao bi da zaduži resor odbrane

Aleksandra Vulina na mestu ministra rada, zapošljavanja i boračka i socijalna pitanja mogla bi da zameni borbena Stana Božović (SNS), koja je do sada bila državni sekretar u resoru poljoprivrede, saznaje Kurir. Božovićeva je, prema našim saznanjima, jedan od najozbiljnijih kandidata kojima mandatar Aleksandar Vučić namerava da osveži i osnaži novu vladu, koja bi trebalo da bude formirana sredinom avgusta.Ovo bi zapravo bio povratak Božovićeve u Ministarstvo rada jer je ovde radila kao državni sekretar od 2013. do 2014, a u međuvremenu je prešla u Ministarstvo energetike na istu funkciju.Dobro se snašla- Stana Božović se i u poslednjem mandatu u resoru poljoprivrede odlično snašla i preporučila za neku višu poziciju. Ona je upala u kombinaciju za neko od ministarskih mesta i najverovatnije će to biti resor koji je do sada vodio Aleksandar Vulin. Rad, zapošljavanje i socijalna politika su joj donekle i bliski s obzirom na to da je defektolog po profesiji. Važi za izuzetno upornu i ambicioznu osobu i trenutno je na doktorskim studijama - otkriva naš sagovornik iz Vlade Srbije.Stana Božović kaže da niko s njom još nije razgovarao o mogućnosti da preuzme ministarsku dužnost.- Nemam zaista takvu informaciju. Verujte da prvi put od vas čujem za to. Mogu samo da vam kažem da ću podržati sve što kaže premijer i prihvatiću onoga u koga on ima najviše poverenja. Za koga se gospodin Vučić odluči biće i moj izbor, jer verujem u njegovu procenu - poručila nam je Božovićeva.

Sigurno mesto u vladi... Aleksandar Vulin
Sigurno mesto u vladi... Aleksandar Vulin

Nju javnost najviše pamti po neobičnoj biografiji koju je izložila na svom sajtu, koji je u međuvremenu ugasila.„Rođena sam 15. januara 1962. usred ljute zime, u Beranama, ispod hladne i visoke planine Bjelasice, pored bistrog i brzog Lima. Te zime bivalo je i do minus 27 stepeni, a ulice su bile samo uzani tuneli između visokih zidova od snega“, reči su kojima je ona počela svoju životnu besedu.Ona je u biografiji opisala i kako se borila protiv režima.„U izbornoj kampanji SNS učestvovala sam u preko 300 aktivnosti, spavala sam u autu i radila kao sumanuta, sva u strahu da opet ne pobede pogrešni ljudi, koji bi i našoj deci, kao što su i nama, mogli uzeti mladost i šansu za normalan život“, napisala je Božovićeva.Mandatar Vučić mešaće karte najverovatnije do sredine avgusta, kad se očekuje da će predstaviti svoj novi tim. Ukoliko Vulin zaista prepusti ministarsko mesto Stani Božović, lider Pokreta socijalista mogao bi, prema tvrdnjama našeg izvora, da zaduži resor odbrane.

Sklapa kockice... Aleksandar Vučić
Sklapa kockice... Aleksandar Vučić

Stefanović: Sve u roku

Potpredsednik SNS i ministar policije Nebojša Stefanović juče je izjavio da će Vlada Srbije biti formirana u zakonskom roku, kao što je Vučić i najavio.- Ne znam koji će dan izabrati. Ja sam njegov dugogodišnji saradnik i prijatelj, verujem u ono što radi i mislim da većina u narodu veruje u ono što on radi. Verujte toj ruci koja vas vodi da će izabrati najbolji trenutak da dobijemo odličnu vladu - poručio je Stefanović.Na pitanje da li će biti ministar i u novoj vladi, Stefanović je odgovorio da to zavisi od Vučića i da nije stvar u tome da li bi on nešto voleo ili ne.- Ako je to potrebno - potrebno je, ako nije - nije. Nisam se rodio u fotelji - rekao je on, uz opasku da je za svakog „lekovito da ne razmišlja o svojim privilegijama u vršenju vlasti“ i da su „neki dugo na vlasti“.

Lider LDP zagrizao za foteljuČEDA SE I DALJE NUDI VUČIĆULider LDP Čedomir Jovanović je u uobičajenom maniru i juče nastavio da se nudi za Vučićevog partnera. On tvrdi da nije opterećen da po svaku cenu bude u vlasti, ali i da povremeno vidi sličnost između onoga što on želi da radi i nastojanjima mandatara Vučića.- Srbija ima ozbiljne probleme. Ne želim da guram glavu u pesak, ja bih da rešim te probleme - poručio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track