VUČIĆ: Moramo da budemo svesni svoje pozicije u svetu
Foto: Beta

Treba da se zaštitimo i sačuvamo

VUČIĆ: Moramo da budemo svesni svoje pozicije u svetu

Politika -

BEOGRAD - Od suštinskog i ključnog značaja jeste da gledamo šta je to što u budućnosti možemo da uradimo da zaštitimo našu zemlju mudrom i racionalnom politikom, ali je potrebno i da dobro poznajemo odnos snaga u svetu, poručio je danas mandatar za predsednika nove vlade Aleksandar Vučić.

Vučić je u Skupštini Srbije istakao da će biti još mnogo problema u budućnosti za Srbiju, kojoj nam ni svetske prilike ne idu na ruku i da je potrebno da gledamo kako sebe da sačuvamo i zaštitimo."Veoma je važno da ljudi u Srbiji shvate da ono što radimo po pitanju nacionalne politike i interesa jeste najviše što možemo, da od praznog junačenja ne bismo imali ništa osim mnogo novih žrtava. I ponovo bi neko za 10-20 godina morao da razmišlja kako da obnovi privredu i zemlju", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija danas može da utiče na sprečavanju svakoga ko bi želeo da joj ugrozi suverenitet i teritorijalni integritet."Upravo zato smo donosili odluke o posebnim ulaganjima u našu namensku industriju i zato je to vitalni deo naše industrije i privrede", rekao je Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kada je reč o režimu Slobodana Miloševića, Vučić je konstatovao da je učinio veoma ozbiljnu grešku što nije sagledao odnos snaga u svetu."Nismo razumeli šta se zbiva oko nas", rekao je Vučić.On je istakao da takvo postupanje vlast u Srbiji više ne sme sebi da dozvoli, a da taj “lusksuz” jedino može da ima opozicija.

Vučić je dodao i da se Srbija u prethodnom periodu oštro suprotstavila nečemu gde nije bilo moguće da se ćuti - povampirenju ustaštva i fašizma u Hrvatskoj."I to je naša obaveza da to jasno i nedvosmisleno govorimo. Ponosan sam što su Vlada i resorni ministri imali smelosti da reaguju na takvu vrstu provokacije, jer će se jednog dana u Evropi pitati zašto nisu reagovali", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track