VUČIĆ: Neki 20, 25 godina piju zdravu krv države i to mora da se okonča
Foto: Printskrin

Konferencija za medije

VUČIĆ: Neki 20, 25 godina piju zdravu krv države i to mora da se okonča

Politika -
Verujem da ćemo u godinama pred nama biti jedna od najsnažnijih ekonomija u regionu, istakao je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije posle razgovora sa MMF-om rekao da se moraju mnoge stvari promeniti.

"Neki 20, 25 godina piju zdravu krv džrave i to mora da se okonča. To ćemo promeniti", najavio je Vučić. Što se tiče cene struje, premijer je rekao da su njihovi zahtevi isti, ali da će gledati da nastave razgovore.

Srbija će dobiti ne samo prelaznu već veoma visoku ocenu od Međunarodnog monetarnog fonda za trud, rad, posvećenost i rezultate, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda rekao da će Srbija nastaviti sprovođenje programa koji je dogovorila sa MMF sa, ne prelaznim, nego veoma dobrim ocenama.

"Verujem da ćemo u godinama pred nama biti jedna od najsnažnijih ekonomija u regionu", rekao je Vučić. Vučić je rekao da će MMF sledećeg ponedeljka izaći sa procenom privrednog rasta Srbije, koja će, uveren je, sa prvobitno prognoziranih -1, pa -0,5 biti pomerena na nula. Uveren da će Srbija, uprkos merama fisklane konsolidacije, obezbediti poziti.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Na pitanje novinara o zaštitniku građana Saši Jankoviću i premijer je rekao da o tome najbolje govori njegovo ponašanje.

"Zamislite da je neko ubijen iz mog pištolja? Krv biste mi pili dan i noć, metaforički govoreći. Neću više ni reč da kažem, jer mislim da on najbolje govori svojim ponašanjem. On štiti sebe i svoju funkciju", istakao je Vučić.

Do prve polovine juna plan restrukturiranja EPS-a

Premijer je izjavio danas da će do prve polovine juna Vlada Srbije usvojiti kompletan plan restrukutriranja Elektroprivrede Srbije (EPS).

On je novinarima rekao da će vlada ovaj posao uraditi zajedno sa MMF-om i Svetskom bankom. Kroz razgovore sa MMF-om, kako je naveo, zaključeno je da je vlada preduzela mnogo teških koraka kako bi ozdravila ekonomiju, navodeći da je "prešla težu polovinu", ali da je ostalo još problema sa kojima mora da se pozabavi, među koje spada i restrukturiranje javnih preduzeća.

Premijer je najavio i plan restrukturiranja Poreske uprave kako bi još jedan deo sive zone bio uveden u legalne tokove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track