ZAVRŠENA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS Vučić: Nova vlada posle 28.maja
Foto: Zorana Jevtić

ZAVRŠENA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS Vučić: Nova vlada posle 28.maja

Politika -

BEOGRAD - Lider SNS Aleksandar Vučić posle sednice predsedništva koje je završeno oko 18.20 časova izjavio je, da je ponosan što su ovo bili najčistiji izbori, kao i da je veoma škrt na pozivima za pregovore o sastavu nove vlade.

Vučić je u obraćanju rekao da je SNS osvojila 100.000 glasova više nego na izborima u martu 2014. godine i misli da je to veliki uspeh posle teških reformi i ogromne mržnje.

" Ponosan sam što su ovo bili najčistiji izbori i što nije bilo prljavih spotova kao što je to bilo 2012. protiv Tomislava Nikolića. Istina je da su samo dva prigovora na izbore podneta i to su ih podneli ljudi naši. Oni koji su se žalili nisu podneli nijednu žalbu i prigovor. Oni su lagali. I dana je OEBS rekao da nije bilo nikakvih prokušaja krađe, rekao je Vučić za RTS i dodao:

- Interesantne su se stvari noćas dešavala. Da nismo imali apsolutnu većinu ko zna šta bi se desilo, od čudnih pritisaka noću što RIK ne radi. A PiK ništa ne radi juče ceo dan, već danas u 14 časova je saopštio prve podatke. Svi ćute i prave se blesavi. Nije problem neka im pokloni taj porcenat, ali ja mislim da su se čudne stvari dešavle rekao je Vučić.

On je dodao da 25 zapisnika ima logičku grešku i da oni nisu uračunati. Vučić je dodao da su u prigovoru napisali da je bilo 356 glasačkih listića, a na tom mestu ih je bilo 370, ali niko nije uzeo da pre početka izbora ih izborji. Takođe je naglasio da sčučajno problem na 9 mesta u Sjenici.

- Potpuno je svejedno šta rade. Narod je pokazao gde je legitimitet, a neka Pajtić, Šeelj, Radulović rade svoj posao.

Na pitanje novinara da li je sa članovima predsedništva razgovarao o kolicijam Vučić je rekao na ne bih ništa govorio o tome u ovom trenutku. A na pitanje da li će možda u koaliciju zvati ljude sa ostalih lista predsednik SNS je rekao da neće zvati one ljude kojima je mržnja prioritet.- Zovem one koji žele da se radi, koji žele uspešniju, napredniju Srbiju, a ne one koji će da prete psuju, prave nemire i prijavljuju nepravilnoisti, iako je jedine prave nepravilnosti prijavio samo SNS,rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na pokrajinske izbore u Vojvodini, gde je SNS osvojio većinu glasova. On je dodao da če pokrajinsku vladu formirati SNS i Stranka vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora. Vučić je rekao i da se danas čuo sa Pastorom i ako se on bude saglasio on će biti ponovo predsednik pokrajinske skupštine, dok će premijer Vojvodine biti iz redova SNS.

- Novu vladu Srbije treba očekivati posle vanredne skupšštine SNS, zakazane za 28. maj, izjavio je Aleksandar Vučić i dodao da će tada biti poznato ime vojvođanskog premijera.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track