VUČIĆ O OBELEŽAVANJU DANA REPUBLIKE SRPSKE: Ja ne idem, a ministri ako hoće, neka idu!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Očuvanje mira i stabilnosti u regionu

VUČIĆ O OBELEŽAVANJU DANA REPUBLIKE SRPSKE: Ja ne idem, a ministri ako hoće, neka idu!

Politika -

Srbija mora da čuva integritet Bosne i Hercegovine, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske, jer je očuvanje mira i stabilnost od ključnog značaja za nas i problemi nam nisu potrebni, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, rekao da neće prisustvovati obeležavanju Dana RS, 9. januara, jer boravi u zvaničnoj poseti Indiji, ali da je siguran da će u Banjaluku otputovati značajan broj srpskih ministara.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Rekao sam na sednici Vlade da oni koji žele da idu, odu, ko ne želi, neka ne ide. To je slobodan izbor članova Vlade Srbije. Siguran sam da će jedan značajan broj prisustvovati proslavi Dana RS", rekao je Vučić.

NIKOLIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Idem u RS, Bakire ne ucenjuj

Upitan da li bi preporučio predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da ide ili odustane od odlaska u Banjaluku, premijer je odgovorio da on nema šta da mu preporučuje, jer se, kako je rekao, predsednik uvek ponašao odgovorno i ozbiljno.

VUČIĆ SA DODIKOM: Srbija neće dozvoliti ugrožavanje Republike Srpske

Premijer je Republici Srpskoj poželeo dobru ekonomiju, da Banjaluka i Sarajevo imaju bolje odnose, kao i da srpski narod bude dovoljno snažan da očuva ono što je sam izgradio i za šta se sam izborio.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"U tome će uvek imati podršku Srbije. Ali osim tog prirodnog odnosa i naših obaveza prema Dejtonskom sporazumu", rekao je Vučić.

VUČIĆ: Uvođenje sankcija Republici Srpskoj ne bi bilo moralno

Kada je reč o zapaljivim izjavama bosanskohercegovačkih zvaničnika, Vučić je konstatovao da političari sami donose odluke, i naglasio da nikada nikoga u regionu nije pozivao na bilo šta i da svako čini šta želi.

"Zato se moje obraćanje prevashodno odnosilo na sve nas u Srbiji. Šta god da se dešava, mi gledamo da spuštamo loptu i da smanjujemo tenzije, da pokažemo odgovornost i ozbiljnost. To nije dokaz ni naše slabosti ni straha, već pogleda u budućnost", zaključio je predsednik vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track