VUČIĆ O POBEDI DONALDA TRAMPA: Srbija nije dovoljno velika da komentariše svetska pitanja
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Premijer Srbije uzdržan u komentarima

VUČIĆ O POBEDI DONALDA TRAMPA: Srbija nije dovoljno velika da komentariše svetska pitanja

Politika -

Srbija nije dovoljna velika da komentariše svetska pitanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na pitanje novinara da prokomentariše pobedu Donalda Trampa, dok njegov mađarski kolega Viktor Orban sa optimizmom gleda na budućnost, smatrajući da sada bar postoji šansa da se promeni situacija u kojoj "veliki" diriguju "malima".

Na konferenciji za novinare u Nišu povodom zajedničke sednice dve vlade, a na pitanje da prokomenmtarišu izbor Donalda Trampa za predsednika Amerike, srpski premijer je rekao da je u susretu sa Orbanom izvukao zaključke "šta nam je činiti da zaštitimo svoju nezavisnost i suverinetet", ali je ipak ostao uzdržan rekavši kako je Srbija mala zemlja da bi komentarisala sva svetska pitanja.

Foto: AP
Foto: AP

Našalivši se da nije pristojan kao srpski kolega, Orban je izrazio optimizam i nadu u bolje buduće odnose njegove zemlje sa SAD.

ORBAN NASTAVIO POSETU NIŠU: Održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

Kako je rekao, u svetu postoji "duhovni diktat" koji dolazi iz Amerike i sad je vreme da se to okonča.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Trebalo bi više empatije i spremosti na partnerstvo od strane te zemlje, istakao je Orban, jer, kako primećuje, nije u redu da se bilo ko plaši da će biti "moralno manji ako izrazi drugačije mišljenje".

Treba slobodnije govoriti i slobodnije argumentovati, naveo je on, dodajući da ne treba trpeti diktat drugih zemalja u unutrašnjoj politici.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

VUČIĆ I ORBAN U NIŠU: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou!

"Nije prirodno da parlament koji je na slobodnim izborima izabaran u Mađarskoj, da dođe neka država i da nam kaze šta treba da radimo, da ne menjamo svoj ustav iz nekih razloga. To nije prihvatljivo, u toj spoljnoj politici živieli smo osam proteklih godina, to mora da se okonča", zaključio je Orban.

VUČIĆ: Verujem da ćemo imati dobre odnose sa Trampovim ljudima

(KURIR TV) ZAŠTO SRBI VOLE TRAMPA: Ovo su 3 Vučićeva odgovora

VUČIĆ ČESTITAO TRAMPU: Vaša snažna volja potrebna je ne samo građanima SAD, već i celom svetu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track