VUČIĆ O POSETI TAČIJA: Presuda protiv njega je snazi, Srbija će se tako i ponašati

Dolazak kosovskog ministra spoljnih poslova

VUČIĆ O POSETI TAČIJA: Presuda protiv njega je snazi, Srbija će se tako i ponašati

Politika -
Premijer je rekao da njega niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom posetom Tačija Beogradu upitavši novinara kako uopšte zamišlja da bi to izgledalo da neko njega iz Brisela pozove i zatraži da uradi nešto što je protivno zakonima Srbije

KOCELJEVA - Pošto presuda protiv kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija nije ukinuta država Srbija će se ponašati u skladu s tim, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara Vučić je rekao da njega niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom posetom Tačija Beogradu upitavši novinara kako uopšte zamišlja da bi to izgledalo da neko njega iz Brisela pozove i zatraži da uradi nešto što je protivno zakonima Srbije.

"Pa ako on o tome odlučuje, ako će on sa njim da dođe, u našoj zemlji postoje zakoni, kakvo je to licemerje nekih ljudi", zapitao je Vučić podsetivši da presudu protiv Tonija Blera nije ukinuo on, nego je to učinjeno još 2001. godine u vreme vlasti DS i DS S.

U tom smislu, ponovio je, "presudu Tačiju nismo ukinuli, pa pošto nije ukinuta Srbija će se tako i ponašati, u skladu sa zakonom".

Prethodnih dana iz Prištine je potvrđeno da će Hašim Tači doći u Beograd na poziv nevladine organizacije "Omladinski odbor za obrazovanje", šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da nema potrebe da dolazi, a ministar policije Nebojša Stefanović da će biti uhapšen ako dođe.

Mediji su preneli da je bilo intervencija iz Brisela da se Tači ne hapsi, te da mu se omogući učešće na konferenciji u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track