VUČIĆ O SITUACIJI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Nisam ja lud, ovo Srbiji najmanje odgovara!

Zaoštreni odnosi na KiM

VUČIĆ O SITUACIJI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Nisam ja lud, ovo Srbiji najmanje odgovara!

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da neće govoriti o detaljima razgovora koje je vodio juče sa kosovskim Srbima u Raškoj.

"Upućene su teške i uvredljive reči na račun Srba, a tvrde da su to sitnice. Suština je da je sve što sam govorio bila istina. Imam sačuvane sve teme iz Brisela, a kada sam se vratio, sve se promenilo. Ne možete da pobedite argumentima. Džabe meni što 4 godine govorim o ZSO koja je suština Briselskog sporazuma, jer su svi odnosi Srba i Albanaca bazirani na tome. Rečeno mi je: "Tišina, nema razgovora o tome!" A onda kažu: "Hajde da rešavamo taj most." Pa čekajte, je l treba mi da ga rešavamo ili oni? Da vas ne zamaram tehničkim glupostima o stubićima... Kada smo prihvatili sve što su tražili, oni su došli i rekli: "Zaboravite, nismo razgovarali", objasnio je premijer.

On je istakao da kada bi narodu saopštio sve što se dešava u Briselu, dobio bi salvu psovki za uzvrat.

"Razumem da moramo da igramo po tuđim pravilima koja se menjaju na svakih 15 minuta. Kad god se naviknemo na suđenje i počnemo da igramo u toj utakmici, pravila se promene. Tako su se ponašali prema nama. a čime smo to mi ugrozili mir? samo neka mi to pokažu. Juče ceo dan ponavljaju da je reč o srpskoj propagandi. Kakva srpska propaganda? Šta izmišljate više i šta tražite od nas? Na to nema suštinskog odgovora. Ja nisam lud, ovo sve Srbima najmanje odgovara", naveo je Vučić.

BONUS VIDEO:

Zid u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track