VUČIĆ O ZAHTEVU DA SE ZATVORI RUSKO-SRPSKI CENTAR U NIŠU: O tome odlučuje samo Vlada Srbije
Foto: Kurir

Ni Brisel ni Moskva ni Vašington

VUČIĆ O ZAHTEVU DA SE ZATVORI RUSKO-SRPSKI CENTAR U NIŠU: O tome odlučuje samo Vlada Srbije

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da o zatvaranju Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu odlučuje samo Vlada Srbije.

On je, na konferenciji za štampu, odgovarajući na pitanje da li je čuo za zahteve EU da se zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako Srbija želi da postane njena članica, kao što tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, istakao da nije čuo takav zahtev od ljudi iz Brisela.

- „Moguće je da je Sergej čuo to na nekom drugom mestu. Od mene to nisu tražili“, kazao je Vučić.

On je podvukao da o tome odlučuje samo Vlada Srbije, a ne Brisel, Moskva ili Vašington.Podsetio je da je taj Centar pomagao kada smo imali probleme sa poplavama i sušom, i da nije od onih koji bi gonio nekog ko nam pomaže u nagorim situacijama.Vučić je kazao da kao što Briselu kaže ovako nešto, i Rusima jasno govori da je Srbija na evropskom putu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nedavno bio na Savetu NATO i da nije osetio nikakvo neprijateljstvo prema Srbiji i dodao da bez obzira ne teške stvari koje su se desile imamo partnerski odnos s tim savezom.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja u vezi sa pisanjem medija da je NATO spreman da interveniše na Balkanu, ukoliko dođe do destablilizacije ili upliva ruskog uticaja.On je dodao da mu neće oprostiti rečenicu koju je izrekao u Gradini kod Jasenovca - da ako neko misli da sprovodi akcije protiv našeg naroda na teritoriji Srbije ili, po Dejtonskom sporazumu, Republike Srpske, da novog Bljeska i Oluje neće biti.

Kako je rekao, nismo nikada pretili, iza tih reči stoji.Nikada nikoga nećemo napasti, rekao je Vucić i dodao da nama ne trebaju nikakve teritorije, ničija zemlja...Kako je rekao ima onih koji fašističkim porukama pokušavaju da destabilizuju region, ali i dodao da ne veruje da će u tome imati uspeha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track