VUČIĆ OTKRIO ŠTA GA LJUTI: Samo daj, daj, daj od države
Foto: Fonet/Imre Sabo

Jačanje privatnog sektora od ključnog značaja

VUČIĆ OTKRIO ŠTA GA LJUTI: Samo daj, daj, daj od države

Politika -

BEOGRAD - Od ključnog je značaja da se u Srbiji ojača privatni sektor, u kojem radi samo 1,4 miliona ljudi, a koji izdržava ceo javni sektor i penzionere, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

"Jedino sam ljut kada vidim da svi od države traže - samo daj, daj, daj, umesto da se država meša što manje, umesto da pričamo o tome kako da razvijamo privatni sektor, o čemu niko u Srbiji neće da priča", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da privatni sektor izdržava penzionere i kompletan javni sektor, te da zato treba da podiže plate, a ne da "svima životni san bude da se zaposle u javnoj administraciji".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijer je dodao da će penzije i plate u javnom sektoru ove godine ipak biti uvećane, čak i za javnu administraciju, jer je stanje u javnoj administraciji dobro.

Podvukao je, međutim, da rashodna strana nije dobra, te da izdvajanja za kapitalne investicije nisu dovoljna, što govori da nismo u stanju da potrošimo novac kako bi trebalo: "Mi smo u stanju da trošimo novac samo na "dajte nam na primanja", a ne da kreiramo rast i novac za budućnost", rekao je on.On je naveo i da priče o tome da neko može da izvuče novac iz "državnog ćupa" ne stoje, jer tog novca - nema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track