Vučić razgovarao sa ambasadorom Kine
Foto: Tanjug Tanja Valič

Susret u Nemanjinoj 11

Vučić razgovarao sa ambasadorom Kine

Politika -
Kineski diplomata Li Mančang sreo se sa premijerom u zgradi Vlade Srbije

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, sa kojim je razgovarao o predstojećem 4. samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Samit će 24. i 25. novembra biti održan u gradu Sudžou, posle kojeg će biti realizovana i bilateralna poseta srpskog premijera Narodnoj Republici Kini, na poziv kineskog premijera Li Kećanga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Srpski premijer i kineski ambasador konstatovali su da se kinesko-srpski odnosi uspešno razvijaju i da ekonomska saradnja napreduje, kao i da se realizuju dogovori postignuti tokom prošlogodišnje posete premijera Lija Srbiji.

Сусрет са амбасадором Народне Републике Кине Ли Манчангом. pic.twitter.com/eCzJVH9YFE

— Александар Вучић (@avucic) November 3, 2015
Premijer Vučić i ambasador Li razgovarali su o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine. Razmotreni su i drugi projekti u Srbiji, u kojima učestvuju kineske kompanije.

Premijer krajem novembra u Kini

Premijer Srbije boraviće krajem novembra u Kini gde će učestvovati na Četvrtom samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i razgovarati s najvišim kineskim zvaničnicima. Kako je danas saopšteno iz Vlade Srbije, o predstojećem samitu koji će se održati 24. i 25. novembra u gradu Sudžou i bilateralnoj poseti Kini, Vučić je danas razgovarao sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track