VUČIĆ: Razgovori u Briselu teški, izvestan napredak oko ZSO
Foto: Jevtic

Pokrenut dijalog oko važnih pitanja

VUČIĆ: Razgovori u Briselu teški, izvestan napredak oko ZSO

Politika -
Što se tiče ostalih tema, radne grupe su nastavile svoj rad", rekao je Vučić i naveo da se na nivou premijera razgovaralo, poder ostalih tema o eneregetici

BRISEL - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su razgovori teški i da misli da večeras neće biti postignuti dogovori po temama o kojima se razgovara, ali da je izvestan napredak postignut po pitanju Zajednice srpskih opština.

Vučić je za RTS rekao da su razgovori teški, da je to stoga što se dve delegacije ne slažu oko mnogih stvari.

"Mislim da smo napravili određeni napredak po pitanju ZSO" dodao je premijer i rekao da su danas bili najduži ozbiljni i teški razgovori po tom pitanju i neki napredak smo postigli.

"Što se tiče ostalih tema, radne grupe su nastavile svoj rad", rekao je Vučić i naveo da se na nivou premijera razgovaralo, poder ostalih tema o eneregetici.

Kako je rekao razgovori će se nastaviti, da je očigledno da se ubrzava njihova dinamika i ponovio da su razgovori bili teški ali otvoreni i sadržajni...

On je dodao da je važno da je pokrenut dijalog o najvažnijim pitanjima i razjašnjeno sa čim se ko ne slaže i da je sada jasnija sliku za ono što sledi.

"Mogu da kažem da smo danas nešto uradili i stavili do znanja jedni drugim sa čim se ne slažemo" podvukao je Vučić.

Vučić je rekao i da ono što je važno je da će da urade sve da se zaštite naši nacionalni interesi i dodao da veruje da može biti prvih konkretnih rezultata u narednim susretima koji će, kako je rekao, očigledno da se ubrzano održavaju.

Kako je naveo verovatno će se naredni susret biti sledećeg ponedeljka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track