VUČIĆ SA AMBASADOROM KAZAHSTANA: Predsednik Nursultan Nazarbajev uskoro u Beogradu
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odnosi dveju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja

VUČIĆ SA AMBASADOROM KAZAHSTANA: Predsednik Nursultan Nazarbajev uskoro u Beogradu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Republike Kazahstan Nurbaha Rustemova kome je preneo zadovoljstvo zbog predstojeće posete predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva.

On je istakao da je reč o značajnom pokazatelju intenziviranja saradnje dve zemlje, kao i podsticaju srpskim i kazahstanskim kompanijama da smelije ostvaruju poslovne aranžmane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je naglasio da je Srbija veoma zainteresovana da naše građevinske firme učestvuju u izgradnji velikih stambeno-poslovnih kompleksa i infrastrukturne mreže u Kazahstanu, kao i da veliku važnost pridajemo mogućnosti bescarinskog izvoza automobila marke FIAT iz Kragujevca na tržište Evroazijske ekonomske unije.

Foto: TwitterSerbianpm printscreen
Foto: TwitterSerbianpm printscreen

Premijer Vučić je ocenio da su odnosi Srbije i Kazahstana dobri i bez otvorenih pitanja, kao i da se tradicionalno prijateljstvo pokazalo i prilikom odlučnog glasanja Kazahstana protiv prijema tzv. Kosova u UNESKO. On je zahvalio za principijelnu poziciju Kazahstana po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Rustemov je potvrdio značaj prve posete kazahstanskog predsednika, posebno što do nje dolazi u godini u kojoj se obeležava dvadesetogodišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja. On je preneo poziv premijeru Vučiću da u decembru poseti Kazahstan i prisustvuje obeležavanju dvedesetpetogodišnjice nezavisnosti zemlje.

Kazahstanski ambasador je ukazao na to da će u delegaciji predsednika Nazarbajeva biti i najznačajniji privrednici Kazahstana, što pruža izuzetnu priliku da se uspostave nove poslovne veze.

Ambasador Rustemov je istakao da je Kazahstan, upravo zbog potrebe povećanja ekonomske saradnje, veoma zainteresovan za otvaranje direktne avionske linije između Beograda i Astane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track