VUČIĆ SA AMBASADOROM UAE: Srbija će se predstaviti Bliskom istoku na EKSPO 2020.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Realizacija zajedničkih projekata

VUČIĆ SA AMBASADOROM UAE: Srbija će se predstaviti Bliskom istoku na EKSPO 2020.

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumu Rašida Al Daherija, kome je uručio pismo u kojem se potvrđuje učešće Srbije na EKSPO 2020. kao prilici da se na najbolji način predstavi u regionu Bliskog istoka.

Vučić i Al Daherija su razgovarali o ukupnoj bilateralnoj saradnji dveju zemalja, kao i o zajedničkim projektima čija je realizacija u toku.

Dvojica sagovornika izrazila su zadovoljstvo napretkom radova na projektu „Beograd na vodi“, kao jednom od pokretača srpske ekonomije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Konstatovano je, kako se navodi, da se mogu očekivati dogovori o novim oblicima saradnje u različitim oblastima, poput poljoprivrede i turizma.

Srpski premijer je izrazio zahvalnost Razvojnom fondu Abu Dabija i posebno prestolonasledniku Abu Dabija, šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu, za pomoć i podršku razvoju Srbije.

GUST RASPORED U NEMANJINOJ: Vučić se danas sastaje sa 6 ambasadora

Premijer Vučić je uputio zvaničan poziv šeiku Mohamedu da poseti Srbiju, ističući da je upravo razmena poseta na najvišem nivou doprinela procvatu odnosa dveju zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track