Prikaži najnovije vesti
Aleksandar Vučić, premijer, Kirijakos Micotakis, Nova demokratija, Grčka, sastan
Sastanak u prostorijama SNS

VUČIĆ SA PRESEDNIKOM GRČKE NOVE DEMOKRATIJE: Hvala na podršci evropskom putu Srbije

Politika 53

Zahvaljujući na poseti predsedniku Nove demokratije Kirijakosu Micotakisu i na podršci članstvu Srspke napredne stranke u Evropskoj naprednjačkoj partiji, premijer Aleksandar Vučić danas je poručio da želi još bolje odnose s tom grčkom partijom, te da su to prijatelji koji Srbiju podržavaju na njenom evropskom putu, ali podržavaju i njen teritorijalni integritet.

"Razgovarali smo o unapređenju odnosa Srbije i Grčke, o tome da naše ekonomske veze treba da jačaju, uvereni da trgovinska razmena od 400 miliona evra mora da dostigne milijardu", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji s gostom iz Grčke.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kod nas je u ovoj godini, dodao je premijer, rast 2,8 odsto, 2,9, u Grckoj je plan bio tri odsto, a biće oko nula, ali mi im želimo veći rast.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kad je reč o Srbiji, naveo je, MMF je za narednu godinu prognozirao tri odsto, mi se nadamo tri i po, a ako stignemo do četiri, to bi bio izvanredan rezultat.

Približili bismo se dramaticno zemljama koje su ispred nas, porucio je Vučić, napominjući da, kad je rec o nezaposlenosti, procenat koji očekujemo naredne godine je ispod 13 odsto.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je rekao, Nova demokratija je velika štranka, očekuje da naredne godine bude vodeća u Grčkoj, a mi im želimo uspeh i očekujemo još bolju saradnju.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir