Vučić: Stidljiv komentar EU na izjavu Edija Rame
Foto: Beta Milošmiškov

Premijer Srbije o blagoj reakciji Evropske Unije

Vučić: Stidljiv komentar EU na izjavu Edija Rame

Politika -
Premijer naglasio da će Srbija, bez obzira na provokacije, voditi miroljubivu politiku i da je prošlo vreme prekrajanja granica

BEOGRAD - Izjava albanskog premijera Edija Rame i šefa diplomatije Kosova Hašima Tačija o ujedinjenju s Kosovom neprihvatljiva je provokacija pošto zemlje zapadnog Balkana napreduju svaka svojim tempom u EU integraciji, izjavila je juče Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice za spoljnu politiku EU.- Podvlačimo da zapadni Balkan ima jasnu evropsku perspektivu, utvrđenu od EU na najvišoj ravni. Svi partneri u regionu su svojevremeno sami potvrdili opredeljenje za taj cilj i rešenost da ispune nužna merila, uz puno poštovanje načela i standarda EU - navodi se u saopštenju.S druge strane, za premijera Srbije Aleksandra Vučića izjava evropskih zvaničnika ipak je stidljiva.- Dobro što je EU reagovala na izjavu premijera Edija Rama. Srbija će voditi i dalje miroljubivu politiku, ali je zaista krajnje vreme da se prestane s prekrajanjem granica, da se prestane s nečim što će da ugrozi i stabilnost i mir na Balkanu - rekao je Vučić.

Šef srpske vlade upozorava da ne treba smetnuti s uma da je i on imao pitanje šta bi bilo da je neko nacrtao na kući njegovog oca mapu velike Srbije ili nešto slično.- Ćutali ste kao zaliveni, ni reč niste rekli kad se to desilo u Albaniji i rekli su: „Pa, u pravu ste.“ Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može - naglasio je Vučić.

Ivica DačićISTA PRAVILA ZA SVEŠef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da Ramine izjave ne iznenađuje, ali sporno je što malo ko reaguje.- Koliko vremena treba da prođe da neko da izjavu kojom osuđuje takav čin. Očekuje se da se EU na isti način odnosi prema svima - naveo je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track