VUČIĆ SUTRA U BEČU: Serija sastanaka sa državnim vrhom Austrije
Foto: Beta

Bilateralni odnosi na dnevnom redu

VUČIĆ SUTRA U BEČU: Serija sastanaka sa državnim vrhom Austrije

Politika -
Na dnevnom redu biće i borba protiv terorizma i druge međunarodne teme, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Austrije

BEČ - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Beču gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima Austrije, najavljeno je u Beču.

Vučić će se sastati sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.Predviđen je, takođe, i prijem sa predstavnicima srpske dijaspore koji će u čast premijera Srbije prirediti ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Vučić će sa austrijskim domaćinima razgovarati o bilateralnim odnosima, pristupnim pregovorima Srbije sa EU, Samit o zapadnom Balkanu koji će biti održan u avgustu u Beču, predsedavanju Srbije OEBS-u.

Na dnevnom redu biće i borba protiv terorizma i druge međunarodne teme, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Austrije.Takođe, biće reči o o srpskoj dijaspori.Austrija je, kako su ranije obe strane u više navrata isticale, pouzdan partner Srbije na njenom putu u EU.Zvanični Beč podržava Srbiju u naporima da što pre otvori prva poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track