Vučić: Trenutna politika prema Kosovu i Metohiji je najbolja politika koju je moguće voditi
Foto: Tanjug/ Tanja Valić

Vučić: Trenutna politika prema Kosovu i Metohiji je najbolja politika koju je moguće voditi

Politika -

Što se tiče pitanja kosovske policije, u četiti opštine na severu KiM, ogromnu većinu čine predstavnici Srba. Politika koji smo vodili prema KiM je jedina moguća - poručio je danas mandatar Aleksandar Vučić.

Koliko znam vi primate platu od države Srbije u mestu u kome živeti, i to vam je najbolji dokaz da institucije države Srbije funkcionišu na Kosovu - usledio je odgovor mandatara Aleksandra Vučića na polemiku poslanika DSS Slaviše Ristića.

Vučić je u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, komentarišući ocene poslanika DSS da Briselsku sporazum nije savršen, rekao da on to najbolje zna, ali da je dobro da srpske institucije funkcionišu i da na vreme stižu plate.Dodao je i da će ta primanja biti viša.U ovom trenutku, rekao je Vučić, najneophodnije je da se fomira Zajednica srpskih opština jer će ona garantovati još veći stepen prava za srpsko življe.Da stvari idu u dobrom pravcu za Vučića je pokazatelj i podatak da je stopa nataliteta srpskog življa južno od Ibra najveća na teritoriji cele Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track