VUČIĆ U BRISELU: Stoltenberg dobrodošao, važno je što žali zbog žrtava
Foto: Tanjug Printscreen

Velika stvar za Srbe i Srbiju

VUČIĆ U BRISELU: Stoltenberg dobrodošao, važno je što žali zbog žrtava

Politika -

BRISEL - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao u Briselu da je generalni sekretar NATO uvek dobrodošao u Beograd, i naglasio da je "velika stvar za Srbe i Srbiju" to što je Jens Stoltenberg izrazio žaljenje zbog civilnih žrtava tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Vučić je novinarima posle razgovora s čelnicima Atlantskog saveza rekao da je Stoltenberg uvek dobrodošao u Beograd, dodavši da je on "ionako Beogradjanin i gradjanin Srbije na neki način"."Uvek ste dobrodošli i želimo da vas vidjamo što je moguće češće u našem gradu i u našoj zemlji", dodao je premijer.

Vučić je istakao da Stoltenbergu "želi da zahvali zbog izjave da žali zbog nevinih žrtava" tokom NATO bombardovanja Srbije."To je velika stvar za naše Srbe, za naš narod, za našu zemlju da tako nešto čuju, i mi smo mu na tome veoma zahvalni", rekao je Vučić.

"Posebno sam počastvovan jer sam jedan od retkih koji je imao čast i priliku da bude u Stoltenbergovom domu, rezidenciji u Briselu i to pokazuje kakvo poštovanje gospodin Stoltenberg ima prema Srbiji i prema našem narodu", dodao je premijer.

"Nema pritiska u pravcu učlanjenja Srbije u NATO"

Vučić je izjavio danas u Briselu, posle sastanaka u sedištu NATO, da nije bilo pritisaka u pravcu učlanjenja Srbije u NATO. Vučić je u izjavi novinarima istakao da Alijansa poštuje vojnu neutralnost Srbije, ali i da je NATO jedan od prvih partnera naše zemlje kada je reč o očuvanju mira, stabilosti i ekonomskog napretka.

Premijer je naveo da je tokom otvorenih razgovora sa Severnoatlantskim savetom naglasio da se Srbija nalazi ne evropskom putu, da ima dobre odnose se Ruskom federacijom i da želi da unpređuje dobru saradnju sa Alijansom. "Zahvalan sam Stoltenbergu i svima ostalima što poštuju odluku Srbije da bude vojno neutralna. Razgovarali smo kako da očuvamo mir i stabilnost, jer građani Srbije treba da znaju da smo okruženi zemljama NATO i da je to jedan od prvih partnera sa kojim treba da razgovaramo ako hoćemo da imamo mir, punu stablinosti ako hoćemo da razvijamo našu ekonomiju na slobodan način", naglasio je premijer Srbije nakon razgovora u sedištu NATO u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track