VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Premijer sutra sa Orbanom i Aderom
Foto: Zorana Jevtić

Zajednička sednica vlada dveju zemalja

VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Premijer sutra sa Orbanom i Aderom

Politika -
Premijer Srbije prisustvovaće otvaranju Mađarsko-srpskog biznis foruma, nakon čega će položiti vence na Trgu heroja

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra u Budimpešti zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić će se tom prilikom sastati sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom i premijerom Viktorom Orbanom.

Takođe, premijer Srbije će prisustvovati otvaranju Mađarsko-srpskog biznis foruma, nakon čega će položiti vence na Trgu heroja, navodi se u saopštenju. Mađarski ambasador u Srbiji Atila Pinter izjavio je da će na dnevnom redu zajedničke sednice biti mogućnosti ekonomske saradnje, uključujući infrastrukturne projekte - rekonstrukciju pruge Beograd - Budimpešta, otvaranje novih graničnih prelaza, povezivanje električne mreže i gasovoda.

"U ovom trenutku ne možemo da zaobiđemo razgovor o ilegalnoj emigraciji. Zajednička sednica vlada biće dobra prilika da se o tome govori veoma otvoreno", naveo je Pinter. On je dodao da bi tokom sednice moglo biti potpisano nekoliko dokumenata koji se tiču kulturne i obrazovne saradnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track